Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament invertira 101.000 euros aquest any als centres escolars

L'Ajuntament invertira 101.000 euros aquest any als centres escolars

Els recursos destinats a la inversió extraordinària en instal·lacions escolars municipals augmenten aquest any un 34% respecte l’any 2015.
09-03-2016

L’Ajuntament d’Igualada durà a terme aquest any 2016 una inversió conjunta de 101.000 euros dins del pla plurianual de millora i manteniment dels centres escolars de titularitat municipal, un 34% més que l’any passat, quan s’hi van destinar 75.000 euros. Aquest pla especial de millora es va incorporar formalment al pressupost municipal el 2015, amb l’objectiu de reforçar el conjunt d’actuacions que habitualment ja s’executen en escoles i altres instal·lacions municipals.

Segons ha explicat aquest dimecres, 9 de març, la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, el consistori “fa ara un esforç molt important per abordar aquelles prioritats que s’han identificat com imprescindibles per a millorar les instal·lacions i la previsió és donar continuïtat a aquesta aposta d’inversió els propers anys”. El govern municipal contempla seguir aplicant aquest pla en els pressupostos de l’actual legislatura, i calcula invertir per aquest concepte més de 200.000 euros entre els anys 2016 i 2018. La voluntat és fer arribar aquestes accions a la totalitat de centres dels quals és titular, prioritzant en el temps aquelles que es considerin més urgents.

El capítol de les inversions d’aquest any contempla accions globals per valor de 87.000 euros. Entre altres, destaquen la pavimentació de la sala multiusos de l’escola bressol La Lluna, la millora de la calefacció i l’accessibilitat del CEIP Ramon Castelltort i, al CEIP Emili Vallès, la quarta fase de substitució dels envidraments i uns nous lavabos per P-3 i P-4. En diferents centres es faran, a més, accions de millora en la seguretat i de condicionament en les instal·lacions tèrmiques i elèctriques.

Pel que fa al manteniment d’instal·lacions, enguany es destinen també 14.000 euros en conjunt al CEIP Ramon Castelltort i a les llars d’infants L’Espígol i La Rosella, amb tasques, fonamentalment, de posada a punt d’instal·lacions i subministraments o de millores pel que fa a la accessibilitat.

La majoria d’aquestes accions es duran a terme coincidint amb el període de vacances del proper estiu, per interferir el mínim possible en l’activitat lectiva dels centres.

 

  • Compartir