Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament lluirà l'Estelada al balcó

L'Ajuntament lluirà l'Estelada al balcó

El ple municipal ha aprovat per àmplia majoria una moció que demanava penjar una bandera que representa “la revolució democràtica catalana”.
29-07-2015

L’Ajuntament d’Igualada lluirà al seu balcó la bandera Estelada de manera permanent, després que aquest dimarts, 28 de juliol, s’hagi aprovat una moció en aquest sentit al ple ordinari corresponent al mes de juliol. La proposta ha comptat amb els vots a favor de 17 dels 21 regidors del consistori, els de CiU, ERC, la CUP i Decidim Igualada. Els tres regidors de Socialistes d’Igualada s’han abstingut i el regidor del PP hi ha votat en contra.

La moció argumenta que l’Estelada és una bandera “amb més de cent anys d’història, vinculada a la defensa de la democràcia i la llibertat nacional i social de Catalunya” que “representa la revolució democràtica catalana davant la negació del dret a decidir per part de l’Estat espanyol” i que, alhora, simbolitza “la voluntat de justícia social identificada amb l’ideal de la igualtat”. Afegeix que, en l’actualitat, l’Estelada “és un símbol present al carrer, a les façanes i a les festes populars” i que ha estat protagonista en les grans mobilitzacions ciutadanes dels últims anys.

Aquesta mesura, proposada inicialment pel govern municipal, ha estat finalment portada al ple de manera conjunta pels grups municipals de CiU, ERC i la CUP.

  • Compartir