Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament pagarà els impostos a la hisenda acatalana a la tardor

L'Ajuntament pagarà els impostos a la hisenda acatalana a la tardor

La capital de l’Anoia se suma d’aquesta manera a la crida de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència.
06-07-2015

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dilluns, 6 de juliol, que l’Ajuntament de la capital de l’Anoia preveu fer el pagament dels seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) a partir del proper mes de setembre.

Un cop el ple municipal avali aquesta decisió, el consistori contempla abonar a la hisenda catalana els imports corresponents a l’IVA i l’IRPF, enlloc de fer-ho directament a la hisenda espanyola, com succeeix actualment. En el cas d’Igualada, aquest fet suposa al voltant de 2’6 milions d’euros l’any i, segons Castells, implica que “la principal institució de la ciutat fa costat a la plena sobirania fiscal de Catalunya, que ho fa amb garanties legals i que es compromet amb una de les principals estructures d’estat del país, com ha de ser la hisenda pròpia”. Posteriorment a l’ingrés d’aquests impostos, serà l’ATC qui els liquidarà amb l’agència tributària espanyola.

D’aquesta manera, Igualada se suma a les crides de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que recentment han iniciat també una nova campanya que duu per títol Construïm Estat: paguem a Catalunya.

  • Compartir