Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament penja la bandera estatal per mandat judicial

L'Ajuntament penja la bandera estatal per mandat judicial

El ple municipal debatrà una moció per penjar també de manera permanent la bandera Estelada al balcó del consistori.
22-07-2015

L’Ajuntament d’Igualada dóna compliment aquest dimecres, 22 de juliol, a la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona, que, a instàncies d’una denúncia presentada per la Subdelegació del Govern a Barcelona, l’obliga a penjar la bandera estatal a l’edifici del consistori.

Després d’una primera sentència, que ja va ser apel·lada per l’Ajuntament, aquest mes de juliol ha arribat una nova sentència ferma, que disposa a la seva part final “debiendo el Ayuntamiento demandado proceder a colocar la bandera de España en las dependencias municipales conforme a lo establecido en la Ley 39/81 de 28 de octubre en el plazo de diez días”.

Marc Castells, alcalde de la ciutat i membre del Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en representació de l’Anoia, ha explicat que, precisament, aquesta organització recomana els ajuntament denunciats donar compliment a sentències fermes com aquesta perquè, si bé en un primer moment s’imposaran als alcaldes multes coercitives, en un segon terme es buscarà la seva inhabilitació per desobediència. Seguint, doncs, les recomanacions de l’AMI, les quatre banderes oficials –la de la ciutat d’Igualada, la de Catalunya, la de la Unió Europea i l’estatal– són des d’avui al balcó de l’edifici de l’Ajuntament, acompanyades d’un rètol que aclareix que la bandera estatal es penja “per imposició del govern central i en compliment d’una sentència judicial”.

Castells lamenta “les imposicions constants d’un govern de l’Estat que no entén ni vol entendre el sentiment de gran part de la ciutadania de Catalunya i que, davant la seva incapacitat per afrontar la qüestió catalana, s’amaga darrere els tribunals amb accions que ratllen l’absurd”.

Avança també que, en el ple d’aquest 28 de juliol, se sotmetrà a la consideració dels diferents grups municipals una moció per tal de penjar l’Estelada al balcó de l’Ajuntament de manera permanent.

  • Compartir