Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament projecta un alberg de pelegrins a Cal Maco

L'Ajuntament projecta un alberg de pelegrins a Cal Maco

El 2022, coincidint amb el cinquè centenari del pelegrinatge de Sant Ignasi des de Loiola fins a Manresa, es preveu l’arribada de milers de persones.
14-01-2016

L’Ajuntament d’Igualada projecta convertir l’edifici de Cal Maco, a la Plaça del Rei, en un futur alberg de pelegrins, que doni servei tant a aquells que actualment ja recorren el Camí de Sant Jaume, com als que en els propers anys recorreran el Camí Ignasià. Aquesta segona ruta, que surt de Loiola i finalitza a Manresa, passant per Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, té a Igualada l’avantpenúltima escala abans d’arribar al seu destí final, la capital del Bages, previ pas per Montserrat.

L’any 2022, amb motiu del cinquè centenari del pelegrinatge de Sant Ignasi de Loiola, es preveu el trànsit de milers de pelegrins per Igualada, recorrent la ruta de 100 quilòmetres a peu o de 200 quilòmetres amb bicicleta. Coincidint amb aquesta efemèride, com avança l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’Ajuntament preveu posar a la seva disposició “un alberg simbòlic, ben equipat i ben ubicat al centre de la ciutat, de manera que no només puguin gaudir del nostre nucli antic en la seva estada, sinó que el nostre comerç i restauració se’n puguin beneficiar”. En aquest sentit, avança que “l’edifici de Cal Maco, actual seu de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, és una alternativa perfecta”.

A dia d’avui, l’Ajuntament està redactant el projecte per als nous usos de l’edifici de la Teneria, a la Plaça del Rei, que ben aviat ha d’acollir l’Escola d’Adults, l’Escola Oficial d’Idiomes i l’Arxiu Comarcal. Aquestes obres a la Teneria, que tenen l’inici previst l'any vinent, han de rebre també el vist-i-plau del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i haurien d’estar enllestides el 2018, moment en el qual hauria de començar el trasllat de l’arxiu. Els últims anys, l’Ajuntament ja ha traslladat a altres edificis municipals els altres dos punts d’atenció ciutadana que hi havia a Cal Maco, l’Oficina Local d’Habitatge i l’Oficina del Pla de Barris de Sant Agustí.

Per tant, el consistori treballa amb l’horitzó 2018, quan Cal Maco estigui del tot alliberat, com la data en què aquest espai podria estar ja preparat per a rebre els pelegrins.

  • Compartir