Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament va seguir reduint el deute durant l'any 2014

L'Ajuntament va seguir reduint el deute durant l'any 2014

Durant l’exercici anterior el consistori va destinar més d’un 16% del seu pressupost al retorn de deute, garantint alhora la prestació de serveis.
06-07-2015

El Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas va publicar el passat dimarts, 30 de juny, les dades corresponents al deute viu de les administracions locals corresponent a l’any 2014. Tal i com confirmen les dades del ministeri, Igualada va passar dels 50’4 milions d’euros de deute a 31 de desembre de 2013 als 47’9 milions d’euros a final de 2014. Això suposa una reducció de pràcticament el 5% pel que fa al deute del consistori en un any. Aquesta xifra contempla el deute amb els bancs del propi Ajuntament, dels seus organismes autònoms, de l’antiga societat World Trade Center i del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Empreses també de titularitat municipal amb activitat de mercat com són SIMA, d’aparcaments, i PIMHA, d’habitatge, però, queden fora d’aquesta relació.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat especialment el fet que “ara fa quatre anys, quan vam assumir el govern del consistori, vam heretar una institució amb tots els semàfors en vermell i avui, amb responsabilitat i una gestió eficient, els estem posant tots en verd” alhora que “en tot moment l’Ajuntament ha garantit la prestació de serveis a la ciutadania, malgrat els esforços que ha calgut fer”.

Des de l’any 2012, aquest deute ha baixat en pràcticament 10 milions d’euros, un 16%. Això també implica una reducció molt considerable durant aquests dos anys en un altre indicador, el del deute per habitant, que ha passat de ser de 1.463’1 euros per cada igualadí a 1.237’9 euros. L’any 2014, l’Ajuntament va destinar un 16,2% del seu pressupost a aquest concepte: 5’6 milions d’euros al retorn de deute bancari i 1’8 milions als interessos corresponents, 7’4 milions en total. Aquest any 2015 s’hi està dedicant una quantitat similar, 7’3 milions d’euros.

Castells ha afegit que “la responsabilitat que vam adquirir ara fa quatre anys, i a la qual ens hem mantingut fidels i inflexibles, era retornar la salut financera i la credibilitat a aquesta institució, i ho estem fent, reduint el deute any rere any i reduint paral·lelament el termini de pagament a proveïdors”. L’alcalde reitera que aquesta és la línia que vol seguir el seu govern els propers quatre anys.

 

 

  • Compartir