Sou a: Inici / Noticies / L'alcalde d'Igualada fa balanç

L'alcalde d'Igualada fa balanç

Sota el títol 'L'alcalde passa comptes', l'acte estava organitzat per la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
03-03-2015

Aquest dilluns, 2 de març, durant poc més de mitja hora, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va recordar els projectes i les polítiques que s'han dut a terme en els darrers quatre anys, en el govern compartit entre CiU i ERC. Després, l'alcalde, en un acte moderat per la periodista igualadina Violeta Gumà, va ser interpel·lat per periodistes d’Anoiadiari.cat, Agència Catalana de Notícies-Anoia, Infoanoia.cat, L’Enllaç dels Anoiencs, La Veu de l’Anoia, Regió 7, Canal Taronja-Anoia i Ràdio Igualada. L'acte estava convocat per la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Acompanyat d'una pantalla en la que s'anaven succeït piulades a Twitter que el propi alcalde, habitual usuari de les xarxes socials, ha fet durant tot els anys de mandat, Castells va elaborar el seu discurs centrant-lo bàsicament en assumptes relacionats amb la hisenda municipal, la promoció econòmica i les polítiques socials. "Aquests quatre anys han estat marcats per la situació econòmico-financera de l'Ajuntament. Quan vàrem entrar al govern tots els indicadors estaven malament, l'escenari era dantesc, però afortunadament tot està millorant. Hem hagut de fer una feina d'endreçar", va dir l'alcalde. D'altra banda, una de les accions amb més càrrega de l'Alcaldia ha estat la projecció de la ciutat. "Igualada s'havia desdibuixat. No pintava res en el mapa del país. Els igualadins havien baixat molt la seva autoestima, però crec que ara es pot dir que cap altra ciutat catalana, fora de Barcelona, ha tingut tant impacte mediàtic com Igualada, sobretot gràcies a l'European Balloon Festival o el Rec.0".

El nou Campus Universitari, l'hospital virtual 4D Health, i el nou Parc Empresarial del Cuir i la Marroquineria van ser enumerats per Castells com els principals projectes de ciutat en aquest mandat, i va anunciar que "tocarà ara plantejar un nou POUM perquè el que hi havia previst trinxava el barri del Rec. Ara tenim una eina, el parc empresarial, que convertirà el barri del Rec en la joia de la corona d'Igualada". El Pacte Social, amb 14 mesures destinades a polítiques per a alleugerir les famílies més necessitades, i l'augment de les partides  pressupostàries destinades a polítiques socials, "han esdevingut una de les prioritats més importants del govern, i continuaran essent-ho".

Castells va anunciar també que si surt reescollit alcalde "serè el primer batlle d'Igualada en fer públic el meu patrimoni, perquè la transparència passarà a ser un dels nostres actius en el proper mandat". L'alcalde va concloure que "vull una ciutat ambiciosa. Els igualadins ens hem de creure les nostres possibilitats, que són moltes. Sóc l'alcalde més industrialista, perque Igualada serà industrial o no serà".

El president de la Demarcació Catalunya Central del Col.legi de Periodistes, Gonçal Mazcuñán, ha explicat que la intenció de l’entitat que representa és poder convocar un acte similar cada dos anys, en una iniciativa idèntica a que es fa amb l’alcalde de Barcelona a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

(*notícia via Col·legi de Periodistes, Demarcació Catalunya Central)

  • Compartir