Sou a: Inici / Noticies / Laura Orgué ensenya als escolars a resoldre conflictes

Laura Orgué ensenya als escolars a resoldre conflictes

645 alumnes participen aquest curs en sessions de treball en què, a partir de la mediació preventiva, aprenen a identificar i solucionar problemes en l'àmbit esportiu
02-05-2018

L’esquiadora de fons i corredora de muntanya igualadina Laura Orgué ha iniciat aquest curs, amb la col·laboració dels departaments d’Esports i d’Ensenyament de l’Ajuntament, el programa LoveSport en diferents centres escolars de la ciutat. Aquest migdia, l’esportista n’ha explicat les principals característiques davant els mitjans de comunicació, acompanyada de la regidora d’Esports, Rosa Plassa.

La iniciativa LoveSport s’adreça als escolars de 5è i 6è de Primària dels centres escolars de la capital de l’Anoia i té com a principals objectius ajudar-los a reconèixer els conflictes que es poden donar en el món de l’esport, emfatitzar i preservar els valors positius que aquest aporta, aprendre a viure la competitivitat de manera saludable, desenvolupar l’empatia amb els companys, ajudar els nois i noies a trobar fórmules pacífiques per resoldre els conflictes en què es poden trobar involucrats i reforçar l’autoestima dels joves esportistes.

La mediació preventiva · Tal i com ha explicat Orgué, l’element clau a l’hora d’assolir aquests objectius és la mediació preventiva, que ensenya a identificar i gestionar els conflictes amb un seguit d’accions orientades a resoldre’ls abans que creixin o es quedin en estat latent, quelcom que els pot fer latents en el temps i perjudicar les relacions entre les diferents parts.

Amb aquest punt de partida, LoveSport organitza sessions de treball amb els escolars, encaminades a prendre consciència dels valors que la pràctica de l’esport comporta i a aprendre a resoldre els conflictes que s’hi puguin generar. Identificant i escenificant els problemes més habituals que es donen en el marc de les activitats esportives, en escenaris com poden ser el pati, l’assignatura d’Educació Física, els vestidors o l’esport escolar i extraescolar, en les competicions escolars i extraescolars, els grups treballen i reflexionen en sessions d’una hora i mitja de durada fins a trobar una bona solució. LoveSport, però, té també l’objectiu d’acabar arribant més enllà dels joves i implicar també entrenadors, monitors, professors, àrbitres o pares.

Segons afegeix Orgué, l’esport és àmpliament conegut i valorat com un element de cohesió social molt eficient. Tot i això, més enllà del vessant purament formatiu, competitiu i de rendiment, hi ha molts elements que poden distorsionar aquesta funció de creixement personal i social. Per això, defensa, és necessari transmetre una sèrie de valors als joves, perquè gaudeixin plenament de l’esport i dels beneficis que aquesta pràctica comporta.

645 alumnes en la primera edició · En aquesta primera edició de LoveSport, hi prenen part 645 alumnes d’Igualada, pertanyents a 17 escoles: la Garcia Fossas, el Jesús Maria, les Escolàpies, la Dolors Martí, els Maristes, l’Ateneu Igualadí, l’Escola Pia, el Monalco, l’Escola Àuria, el Mestral - Montclar, la Mowgli, l’Acadèmia Igualada, l’Emili Vallès, el Gabriel Castellà, la Mare del Diví Pastor i la Ramon Castelltort.

  • Compartir