Sou a: Inici / Noticies / 'L'electe' arriba el 12 de novembre a l'Ateneu

'L'electe' arriba el 12 de novembre a l'Ateneu

Una comèdia dramàtica que convida a reflexionar sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques
06-11-2017
'L'electe' arriba el 12 de novembre a l'Ateneu

Foto: David Ruano

El proper diumenge, 12 de novembre, a les 19h, el Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada acollirà L’electe, de Ramon Madaula. En aquesta singular proposta, aclamada pel públic i la crítica, un jove polític que acaba de ser escollit president haurà de pronunciar el seu discurs d’investidura, desafiant els terribles tics que deformen la seva cara de manera tan ridícula com hilarant. Després del seu èxit a Barcelona, en aquesta gira per Catalunya Jordi Casanovas dirigeix Roger Coma, que es torna a posar a la pell del jove polític, i Abel Folk, que s’incorpora al repartiment. El text de Madaula és una comèdia dramàtica sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h, dissabte  d'11 a 14h i de 18 a 21h i diumenge  d'11 a 14h. També des d’una hora abans a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de  18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius. Es poden adquirir en línia al web www.ticketea.com.

L’electe, un text brillant i divertit · Després de quedar finalista al cinquè Torneig de Dramatúrgia Catalana del Temporada Alta 2015 amb aquest text, Ramon Madaula va decidir portar-lo als escenaris amb la complicitat de Roger Coma. L’autor afirma que “sempre m’ha inquietat saber quines són les motivacions reals que mouen algú a ser president del seu país, una responsabilitat que la majoria de ciutadans defugiríem, i sospito que, a banda de l’ambició de poder o de les ànsies legítimes de millorar el món, hi ha altres motius que potser ni el mateix candidat coneix”.

En L’electe el protagonista és un jove polític que acaba de ser escollit president de la Generalitat. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara. El psiquiatra només té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença. L’Electe es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatra. Què amaga cadascú? Quines són les veritables intencions d’un i altre? Quins fets de la vida marquen el futur i, sobretot, la vocació de cadascú?

L’autor · L’autor de L'electe i també actor, Ramon Madaula, es va formar en interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha interpretat teatre, cinema i televisió, fent també de productor teatral. En la seva extensa carrera, ha estat guardonat amb el Premi Butaca 2004 al Millor Actor Protagonista per Calígula, el Premi Ciutat de Barcelona 2008 per El llibertí, el Premi Gaudí 2014 al Millor Actor Secundari per la pel·lícula La por i el Premi Butaca i el Premi de la Crítica 2016 al Millor Actor de Repartiment per El rei Lear.

Dels seus darrers treballs destaquen La Treva, amb direcció de Julio Manrique, El Preu, dirigida per Sílvia Munt, A teatro con Eduardo, d’Eduardo di Filippo, i El rei Lear, sota les ordres de Lluís Pasqual. Ha treballat, a més, amb directors com Josep Maria Flotats, Lluís Homar i Ariel García Valdés, entre altres.

El director i el repartiment · El director, Jordi Casanovas, és dramaturg i director teatral. Ha obtingut el Premi Tendències 2013 del diari El Mundo al Creador Emergent, el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre 2012 per Pàtria, el Premi Butaca 2011 al Millor Text Teatral per Una història catalana, el Premi Time Out Barcelona 2011 a la Millor Obra per Un home amb ulleres de pasta, el Premi Butaca 2009 al Millor Text Teatral per La revolució o el Premi de la Crítica de Barcelona a la Revelació de la Temporada 2006/07 per la trilogia Wolfenstein, Tetris i City/Simcity, entre altres.

Pel que fa als intèrprets, Roger Coma és actor, director i escriptor. En teatre l’avalen les seves intervencions a Dalí versus Picasso, El mercader de Venècia, En cualquier otra parte, Somriure d’elefant, Fedra+Hipòlit, Ferdinando, Bodas de sangre, La vida es sueño o Troilus i Cressida. En cinema destaquen els seus treballs amb directors com Ventura Pons, Judith Colell., Enrique Gabriel Lipschutz, Manuel Huerga, Patricia Ferreiro, Ramón Térmens o David Pastor.

Abel Folk, de la seva banda, és actor i director teatral i cinematogràfic. Com a actor teatral ha treballat, a 73 raons per deixar-te, L’última trobada, La Bête, Els 39 esglaons, Desclassificats, Agost i Osage County. A més, ha treballat amb directors com Sergi Belbel, Ricard Salvat, Mario Gas, Jose Tamayo, Joan Ollé, Josep Maria Mestres, Maurizzio Scaparro, Alexander Herold, John Malkovich o Josep Maria Flotats. Ha participat també com a actor en sèries i programes de Televisió de Catalunya com ara Ventdelplà, Laura, Mirall trencat, Estació d’enllaç, Secrets de família o Arnau i ha fet cinema amb directors com Terry George, Brian Goers, John Malkovich, Woody Allen, Bigas Luna, Josep Mª Forn, Ventura Pons i Berlanga, entre altres.

  • Compartir