Sou a: Inici / Noticies / L'EMA Gaspar Camps, Premi Prestigia 2016

L'EMA Gaspar Camps, Premi Prestigia 2016

Aquest premi està dirigit a les persones, empreses, entitats públiques o privades que, mitjançant la seva tasca, hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat.
21-06-2016

La Generalitat de Catalunya ha concedit el Premi Prestigia 2016, dins dels segons Premis Nacionals d’Artesania, a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d'Igualada. Aquests premis, promoguts des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), estan dirigits a les persones, empreses, entitats públiques o privades que, mitjançant la seva tasca, hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat. En l’edició d’enguany, un dels guardons de la convocatòria ha estat atorgat a l’EMA per la seva tasca en l’àmbit del disseny i l’artesania en cuir.

L’acta del jurat valora especialment l’aposta ferma i decidida que fa l’escola per un ofici històric vinculat al territori i el fet de ser escola de referència en el món del cuir, ja que és l’única escola de Catalunya que ofereix estudis reglats en l’àmbit del disseny en cuir. El jurat també reconeix amb aquest premi la tasca de promoció, difusió i potenciació del disseny de qualitat en cuir que es fa des de l’escola, aplicant tècniques artesanals i dotant de valor afegit a objectes funcionals i contemporanis. Finalment, també es premia l’esforç que fa l’escola per tal de connectar l’activitat docent amb el món empresarial. En aquest sentit, l’escola procura que els alumnes del cicle formatiu d’Artesania en Cuir tinguin l’oportunitat de col·laborar amb  professionals de diferents sectors en l’elaboració de projectes reals. Alguns exemples d’aquestes col·laboracions són el treball conjunt realitzat amb dissenyadors locals en el disseny i confecció de les bosses i complements per les seves desfilades, com Míriam Ponsa, Bibian Blue o Xavi Grados, o el disseny i elaboració d’objectes singulars en cuir a demanda del client.

El curs vinent l’escola impartirà el cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania de Complements de Cuir, estudis reglats amb titulació oficial de tècnic en grau mitjà pel Departament d’Ensenyament, de la família de la Indumentària, vinculant-se d’aquesta manera al món de la moda i afegirà a la seva oferta tres cursos monogràfics d’escola oberta d’aquesta especialitat. Els monogràfics previstos són Curs de tècniques artístiques de la pell i complements, Neoartesania: disseny de marroquineria slow fashion i Tècniques de patronatge i producció en pell. Les inscripcions per aquest monogràfics es podrà fer durant aquest mes de juny a l’escola.

  • Compartir