Sou a: Inici / Noticies / L'EMA Gaspar Camps recull el Premi Prestigia 2016

L'EMA Gaspar Camps recull el Premi Prestigia 2016

El president de la Generalitat lliure els Premis Nacionals d’Artesania i els Diplomes de Mestre Artesà corresponents a l’any 2016.
05-07-2016

L'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps d'Igualada ha rebut aquest dilluns, 3 de juliol, de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el Premi Prestigia 2016, dins dels segons Premis Nacionals d’Artesania. Aquests guardons, promoguts des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), estan dirigits a les persones, empreses, entitats públiques o privades que, mitjançant la seva tasca, hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat. Actualment, Catalunya té 3.200 artesans, més de 20 territoris coneguts com a zones d’oficis singulars i prop d’una quarantena de gremis.

Enguany, s’han atorgat cinc guardons: un de principal, el Premi Nacional d’Artesania, i quatre subcategories, Premi a la Millor Marca Artesana, Premi a la Impulsa, Premi Prestigia i Premi Restaura. El reconeixement en la categoria d’Innovació ha quedat desert. En el marc de l’acte, també s’han entregat els diplomes de Mestre Artesà corresponents a l’any 2016, que reconeixen el mestratge de 22 artesans catalans. L’acte, que s’ha celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, també ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta.

El president Puigdemont ha assegurat durant l’acte d’entrega que “la Catalunya dels artesans té un present carregat de força i creativitat i molt de futur”. Tot i les dificultats que ha patit i encara pateix el sector, el cap de l’Executiu ha llençat un missatge d’optimisme i ha demanat “coratge per persistir i mirar el futur amb esperança i il·lusió”. En el decurs de l’acte, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, el cap del Govern ha subratllat que Catalunya sempre ha estat un país molt vinculat a l’ofici i el mestratge i ha apuntat que s’ha de continuar apostant pel sector “no només amb la redacció d’una nova llei general de comerç que preservi el model comercial català i doni aquelles aliances i actius per a la supervivència i el progrés del nostre teixit comercial”, sinó que també “cal donar suport explícit del món de l’artesania”.

En aquest sentit, el president ha anunciat mesures com la creació d’un nou format del carnet artesà en les modalitats professionals i divulgatiu; la creació de la web per a la comercialització de productes artesans; la promoció de convenis amb els agents sectorials i una major vinculació amb els escoles de FP.

(*informació via Generalitat de Catalunya)

  • Compartir