Sou a: Inici / Noticies / Les Agents Cíviques de l’Ajuntament d’Igualada centren esforços en accions per combatre l’incivisme de patinets i el control de deixalles

Les Agents Cíviques de l’Ajuntament d’Igualada centren esforços en accions per combatre l’incivisme de patinets i el control de deixalles

Aquests primers mesos s’han realitzat tallers per a usuaris de patinets de la ma de la Policia Local, jornades informatives sobre reciclatge i controls sobre les deixalles fora de contenidors i no reciclades
31-01-2024

La regidora de Civisme, de l’Ajuntament d’Igualada, Patrícia Illa, ha fet una primera valoració de les activitats realitzades per les Agents Cíviques dins de la campanya “Tolerància Zero amb l’Incivisme” iniciada des de fa uns mesos per l’Ajuntament.

Patrícia Illa, ha destacat la funció formativa i conscienciadora de les agents cíviques i ha dit que “La seva tasca és fonamental per fomentar valors cívics, mantenir la neteja i preservar el nostre entorn ambiental”. Illa ha afegit que “queda feina per fer i no desistirem, ja que davant l’incivisme, l’Ajuntament tindrà Tolerància Zero”

En aquest sentit, una de les principals accions que ha remarcat Illa ha estat la de conscienciar i informar als usuaris de patinet sobre la normativa d’aquest nou model de mobilitat que, per exemple, no pot circular per damunt de voreres, en contra direcció ni amb més d’un ocupant.

També han fet tasques d’informació als ciutadans sobre canvis de sentit de circulació i sessions formatives dins de la Setmana de la Mobilitat amb un circuit a la plaça de Cal Font juntament amb la Policia Local.

A banda les agents cíviques han fet campanyes de control d’incivisme a l’hora de llençar residus a contenidors i papereres de la ciutat amb diàleg amb aquelles persones que actuen de manera incívica, ja sigui per via telefònica o personal.

Han participat activament en el compliment de les normatives de neteja i reciclatge durant l'esdeveniment Rec Stores, així com en actes comunitaris i activitats de cap de setmana organitzades per entitats i barris.

També han agilitzat la resposta a les queixes i consultes ciutadanes relacionades amb el medi ambient

Una altra de les tasques que han desenvolupat les agents cíviques ha estat la de garantir el compliment de les ordenances, informar als alimentadors de gats i coloms que es troben per la ciutat. També han impartit, sessions de formació sobre reciclatge als residents de pisos per a gent gran, com ViuB 1 i ViuB 2, als treballadors de neteja de les instal•lacions municipals Àuria i als treballadors de la Residència Pare Vilaseca.

 

  • Compartir