Sou a: Inici / Noticies / Les classes al Campus Salut d’Igualada començaran el 3 d’abril

Les classes al Campus Salut d’Igualada començaran el 3 d’abril

El cap de setmana del 16 i 17 de març es faran dues jornades de portes obertes per tal que la ciutat pugui conèixer l’edifici
05-03-2024

A partir del 3 d’abril, desprès de Setmana Santa, el Campus Salut d’Igualada ja acollirà als alumnes de la Universitat de Lleida del Grau en Infermeria i el Doble Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Fisioteràpia. L’edifici de 4.245 m2 i capacitat per a 500 alumnes, ubicat al passeig Verdaguer d’Igualada s’omplirà així de vida un cop acabades les obres i els treballs d’adequació i connexió de les diferents aules i espais.

El nou campus és un edifici de darrera generació que compta amb 13 aules generals, 3 laboratoris, diverses sales d’estudi, una biblioteca, un gimnàs alhora que està connectat amb el centre de simulació 4DHealth amb una passera per tal que els estudiants  també puguin utilitzar aquest equipament especialitzat en simulació hospitalària que fa únics els estudis a la nostra ciutat.

Marc Castells ha explicat que l’edifici del nou Campus de Salut és la consolidació d’Igualada “com a ciutat universitària de primera divisió amb oferint de la mà de la UdL una universitat pública de qualitat i amb equipaments de darrera generació”.

Actualment l’oferta formativa universitària a Igualada ofereix 5 graus, 2 dobles graus i 3 graus que es poden cursar parcialment a la ciutat. Castells, però, ha remarcat que “des de l’Ajuntament i de la mà de la UdL estem en converses constants per ampliar els estudis amb tres nous graus: de medicina, psicologia i dret”.

Castells ha agraït l’aposta de la UdL i del Govern pel coneixement i, en aquest cas pels estudis universitaris. En aquest sentit ha recordat que “anys enrere estàvem a punt de perdre els únics estudis universitaris que aleshores teníem, el que ens hauria deixar com una ciutat residual i ara apostem per tenir 1.000 estudiants universitaris al curs 25/26  i 1.500 abans del 2030”.

De la seva banda el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha dit que “després de la bona feina i el suport realitzat per Igualada i les institucions ara és la UdL qui ha d’estar a l’alçada amb la formació que es farà en aquest campus d’ultimíssima generació”.

En el mateix sentit, Puy, ha ressaltat “la voluntat de la UdL de seguir apostant per una formació de qualitat, sense fronteres i que treballa per oferir estudis superiors i de màxim nivell així com liderar projectes de recerca i inverstigació en diferents àmbits del coneixement”.

Un edifici sostenible que genera més del 75% de l’electricitat que consumeix

La teulada del Campus Salut està coberta amb més de 400 m2 de plaques solars que es preveu que generin entre el 75 i el 85% del consum de l’edifici Es tracta d’una instal·lació que es pot veure des del Passeig Verdaguer, una zona volada feta  de plaques de vidre transparent que estan col·locades sobre una estructura que donen una imatge singular a l’edifici.

Aquest és un edifici amb una alta eficiència energètica amb un sistema de climatització amb bombes de calor d’alt rendiment, sistemes de ventilació amb recuperació de calor i enllumenat LED amb sensors a totes les plantes.

L’edifici ha tingut un cost de 6M d’€ que han assumit a parts iguals l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Portes obertes a la ciutadania els propers 16 i 17 de març

L’Ajuntament d’Igualada vol obrir l’edifici i donar-lo a conèixer a la ciutat abans que s’hi iniciï l’activitat docent. Es tracta d’un edifici que forma part ja del patrimoni de la ciutat, i per tant, és patrimoni de tots els igualadins i igualadines.

Per això s’han programat dues jornades de portes obertes el cap de setmana del 16 i 17 de març, on tothom qui ho desitgi podrà visitar el nou equipament a través de visites guiades dissabte i diumenge el matí.

Per participar-hi només cal inscriure-s’hi a través del web tiquetsigualada.cat, i triar el grup on es vol fer la visita, entre els grups que s’oferiran a diferents horaris.

 

  • Compartir