Sou a: Inici / Noticies / Les cooperatives escolars presenten els seus projectes a l'Ajuntament

Les cooperatives escolars presenten els seus projectes a l'Ajuntament

Cinc escoles participen aquest curs en la cinquena edició a la ciutat del programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació.
15-04-2016

Les cooperatives Món d’Art i 1000 Somnis dels Maristes, Eicoo i Eipe de les Escolàpies, Coopaiwai i Hipergrup de l’Acadèmia Igualada, GuaiEmi i Tot Mans de l’Emili Vallès, i Artpins i El Món dels Avets del Col·legi Monalco, han visitat al llarg de les dues darreres setmanes l’Ajuntament d’Igualada, on han estat rebudes per l’alcalde, Marc Castells, i la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa. Aquestes cinc cooperatives han estat creades pels alumnes de 5è de Primària en el marc del programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments municipals d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica.

Els responsables de cada cooperativa han exposat al Saló de Sessions el procés que han seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l’elecció del nom i de l’equip directiu, així com el producte que han decidit elaborat i que posaran a la venda més endavant. Els cooperativistes han respost a les preguntes de l’alcalde i han sol·licitat també el permís per a la ubicació de les parades en què vendran el seus productes, en un mercat que tindrà lloc a la Plaça Pius XII el 21 de maig.

La metodologia del programa Cultura Emprenedora a l’Escola consisteix a simular la creació, gestió i organització  de cooperatives a l'aula. En el procés, els alumnes  desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de competències bàsiques, alhora que es treballa la connexió entre l'escola i el món del treball. Per a fer-ho, es compta amb l’assessorament de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l’emprenedoria a l’escola i que té una notable trajectòria a nivell de l’Estat.

Aquest és el cinquè any de desenvolupament del projecte, que arriba a 46 municipis de Barcelona i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. En total, hi prenen part prop de 3.900 escolars i s’han creat al voltant de 170 cooperatives. A Igualada, hi participen cinc escoles i deu grups, que han creat deu cooperatives. Les escoles participants són els Maristes, per cinquè any, les Escolàpies, per quart any, l’Acadèmia Igualada, per tercer any, l’Emili Vallès, per segon cop, i el Col·legi Monalco, que s’estrena enguany.

  • Compartir