Sou a: Inici / Noticies / Les cooperatives escolars visiten Ig-Nova Empresa

Les cooperatives escolars visiten Ig-Nova Empresa

El programa té com a objectiu promoure i fomentar els valors de l’emprenedoria en el cicle superior de l’educació primària.
10-02-2015

Un any més, es duu a terme a Igualada el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona, i que té com a objectiu promoure i fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedora.

El projecte es desenvolupa en 45 municipis de Barcelona i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. En total, agrupa més de 3.800 alumnes i està prevista la creació de 150 cooperatives escolars. Enguany, a Igualada hi participen uns 200 alumnes de 5è de primària de les escoles Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada i Emili Vallès.

Fa uns dies, els equips directius de les cooperatives Maristes Work i De Tot i Més, dels Maristes, i Emprescola i Unilàpies de les Escolàpies, Inside the School i Cadium de l’Acadèmia Igualada, i Vallès Art i Som Així de l’Emili Vallès, van visitar les instal·lacions d’Ig-Nova Empresa. Durant la visita van reunir-se amb el cap de l’Oficina d’Atenció Empresarial de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Maria Mestres, amb qui van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l’elecció de l’equip directiu, el nom i el producte que elaboraran. També van presentar els estatuts i l’acta de constitució. Igualment, els membres de la cooperativa van fer una visita al tècnic d’assessorament empresarial de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Albareda, amb qui van comentar diferents aspectes sobre l’elecció del producte, la viabilitat, la venda o l’estudi de mercat.

Ara, les cooperatives es troben en ple procés d’elecció i producció dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de maig en un mercat públic al centre de la ciutat. Aquest projecte, que pretén incentivar la cultura emprenedora a l’escola, compta amb la col·laboració dels departaments municipals de Dinamització Econòmica i Ensenyament i Universitats, i el suport tècnic de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l’emprenedoria a l’escola, i que té una notable trajectòria a nivell de l’Estat espanyol.

  • Compartir