Sou a: Inici / Noticies / Les entitats visiten Cal Badia

Les entitats visiten Cal Badia

Des de la passada tardor, en diferents tallers s’estan definint els usos, la gestió i la distribució de l’espai del futur espai d’entitats de la ciutat.
27-01-2015

Una quarantena de joves d’Igualada, representants de diferents entitats, van participar el passat dissabte, 24 de gener, en la primera visita a l’edifici de Cal Badia. Aquesta construcció simbòlica ha d’acabar esdevenint a mig termini un espai a disposició de les entitats locals. Els van acompanyar els regidors de Joventut i Urbanisme de l’Ajuntament, Joan Requesens i Jordi Pont, i responsables de LaCol i la Hidra, que guien i dinamitzen el procés participatiu que està donant forma a l’espai. La cooperativa LaCol ha col·laborat en projectes com la recuperació de l'antiga cooperativa La Lleialtat Santsenca, la rehabilitació de Can Batlló o el concurs de les 16 Portes de Collserola. El col·lectiu La Hidra, de la seva banda, ha participat en projectes com el procés urbà Fem Rambla o el disseny de continguts en el seminari Innovar Socialment.

Des de la passada tardor, les entitats interessades a integrar-s’hi han desenvolupat diferents tallers per a definir com adequar a les seves necessitats aquest històric edifici, que és propietat de l’Ajuntament. Als dos primers tallers es van debatre models de gestió i possibles usos de l’espai i, dissabte passat, ja van poder visitar físicament la instal·lació.

Ara, un cop coneguts tots els elements, les entitats acabaran de definir el projecte i l’adequació més adient per l’edifici. El consistori ja contempla, en l’actual pressupost 2015, recursos per a començar els arranjaments dels seus aspectes més fonamentals: estructura, tancaments i subministraments bàsics. A banda, en una acció paral·lela, ben aviat s’engegaran els treballs per a convertir bona part del jardí de la finca en un parc obert a la ciutat, respectant majoritàriament la rica vegetació existent.

Es pot trobar més informació del projecte al web www.calbadia.cat.

IMATGES DE LA VISITA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir
Pertany a: ,