Sou a: Inici / Noticies / Les llars d’infants municipals reobriran del 15 de juny al 17 de juliol

Les llars d’infants municipals reobriran del 15 de juny al 17 de juliol

L’Ajuntament ha decidit obrir les escoles bressol en constatar que és un servei necessari i que es pot fer amb seguretat
09-06-2020

L’Ajuntament d’Igualada ha anunciat aquest dimarts la reobertura de les tres llars d’infants municipals a partir del dia 15 de juny i fins al proper 17 de juliol, que és el dia en què finalitza el curs. La tinenta d’alcalde i regidora d’Ensenyament, Marisa Vila, ha destacat que “considerem que és un servei públic necessari i que l’obertura es pot fer de manera segura i amb garanties”. També ha explicat que en la fase 2 de desconfinament el PROCICAT autoritza la reobertura de centres educatius, de les 9 a les 13 h, amb les adequades mesures de prevenció i que, més concretament, s’autoritza l’obertura de les llars d’infants per als nivells de P1 i P2, però no els lactants. Cada municipi té la potestat de decidir si obre no els centres.

Davant d’aquesta situació, el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament va fer una enquesta a les famílies de les tres llars, Espígol, La Lluna i La Rosella, per saber si estarien disposades i se tenien la necessitat de dur els infants a la llar; un 33% de les famílies va respondre afirmativament. En constatar aquesta demanda, es va sol·licitar a cada llar, juntament amb l’empresa que les gestiona, un pla específic de reobertura per garantir que la tornada a l’activitat es faci amb totes les garanties, tenint en compte la normativa establerta i l’actual situació sanitària a Igualada. Així, els tres centres obriran seguint totes les mesures de prevenció sanitària d’higiene i amb la pertinent adequació d’espais i de reorganització

Cal recordar que durant la fase de desconfinament es permet la presència màxima de 5 infants per espai i que en la fase 3 es permetran 10 infants, si bé la previsió és que en cap cas s’arribarà a aquesta ocupació màxima permesa. Cal que hi hagi dos educadors o educadores per grup i tant les famílies com el personal docent han de signar una declaració responsable. També s’exigeix la presència d’una persona dedicada a tasques de neteja durant les 4 hores en què la llar estigui en servei. Així mateix, el protocol també recull mesures concretes relacionades amb aspectes com l’entrada i sortida del centre, que s’han de fer esglaonades, l’ús de joguines i xumets o el canvi de bolquers.

Marisa Vila també ha destacat que “confiem en la bona professionalitat de les educadores i els educadors i del personal de neteja i, també, amb la responsabilitat per part de les famílies”.

  • Compartir