Sou a: Inici / Noticies / Les obres de l’enllaç a la Ronda Sud començaran el proper estiu

Les obres de l’enllaç a la Ronda Sud començaran el proper estiu

El Diari Oficial de la UE ja ha publicat la licitació del projecte, amb un cost de 13,5 milions i un període d’execució de 18 mesos
30-12-2020

El passat 24 de desembre es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea la licitació de l’enllaç de la Ronda Sud a Igualada, un projecte valorat en 13,5 milions d’euros. La previsió és que les primeres actuacions es duguin a terme l’estiu que ve i que les obres s’executin en un període de 18 mesos.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner, ha destacat que es tracta d’una intervenció que comportarà una important transformació de la part sud de la ciutat, que inclourà la construcció d’un pont sobre el riu Anoia amb forma d’espina, que connectarà amb la ronda del Rec, a l’alçada del carrer Misericòrdia. A més, aquest nou accés captarà al voltant de 6.000 vehicles al dia, descongestionant altres accessos que actualment queden saturats en determinades franges horàries, amb la consegüent pacificació del trànsit a la ciutat.

Per aquest motiu, Carner ha qualificat el projecte d’estratègic i transcendent i l’ha emmarcat en un seguit de d’intervencions que afectaran directament l’actual aspecte de la zona del Rec. Així, ha anunciat que a primers de gener se signarà el conveni amb el Departament de Territori de la Generalitat per a la redacció del Pla Director Urbanístic i també s’iniciaran properament els enderrocs de diverses cases, com a actuació prèvia a la creació de la nova zona verda al carrer de Santa Anna. A més, la llera del riu forma part de la Via Blava, projecte que també ha de veure els primers passos durant els propers mesos.

  • Compartir