Sou a: Inici / Noticies / Les obres de la nova zona lúdica i esportiva del Parc Central arriben a l'equador

Les obres de la nova zona lúdica i esportiva del Parc Central arriben a l'equador

Aquest nou espai aplegarà un biollac, un parc d'skate, un pump truck, elements infantils i una zona de prat i arbrat
12-01-2023
Les obres de la nova zona lúdica i esportiva del Parc Central arriben a l'equador

Visita obres Parc Central

Les obres amb què l'Ajuntament d'Igualada ampliarà el Parc Central entre els carrers d'Itàlia (tocant a l'Idò) i Guimaraes han arribat a l'equador aquesta setmana, després de sis mesos de treballs. Per aquest motiu, l'alcalde d'Igualada Marc Castells, acompanyat de l'equip de govern, ha visitat l'espai de la nova zona lúdica i esportiva del parc que ocuparà una superfície de 12.600 metres quadrats, dels quals 2.000 correspondran al biollac i la resta, 10.600, a un parc d'skate, una zona de bike, jocs infantils i molta vegetació.

Durant la visita d'obres, Marc Castells ha recordat que el Parc Central "va tenir una gran acollida" des que es va inaugurar i que aquest nou espai "serà transformador i impactant per a la ciutat": "Ara és el moment de dotar Igualada d'una illa climàtica, d'un espai naturalitzat però que alhora conté aquells elements que reclamaven de manera continuada els joves i els infants de la ciutat".

El nou espai d'skate serà un dels més grans de Catalunya i un dels millors d'Europa i està pensat per la pràctica d'aquest esport, des dels amateurs als professionals. A més es comptarà una zona d''street' i una zona de 'bowl' resultat d'un procés participatiu que va comptar amb la col·laboració de 1.289 infants i adolescents d'Igualada.

Pel que fa al biollac, serà una illa climàtica envoltada d'un espai verd, amb dues zones boscoses. Castells ha explicat que serà "una eina, un instrument de pedagogia, per explicar als més petits els efectes de la crisi climàtica al nostre entorn": "Aquest és un projecte que s'incardina en els objectius de les ciutats mitjanes com Igualada i en els reptes de sostenibilitat marcats per l'Agenda 2030, que es vol que la natura torni a les ciutats i Igualada en vol ser un referent". Castells apunta que Igualada "ja és una ciutat amb més zones verdes per habitant del país". També ha destacat la incidència d'aquests espais en la salut física i mental dels habitants de la ciutat.

L'espai es complementa amb jocs infantils i amb un passeig que unirà el gran espai verd del Parc Central amb el gran espai per a esdeveniments, que serà la porta d'entrada del futur Auditori de la ciutat que acollirà totes les arts escèniques i que serà una realitat al més aviat possible.

  • Compartir