Sou a: Inici / Noticies / 'Les Supertietes', premi del públic al millor espectacle de La Mostra d'Igualada

'Les Supertietes', premi del públic al millor espectacle de La Mostra d'Igualada

És el desè any que la Fundació Catalunya – La Pedrera concedeix aquest guardó, dotat amb 1.200 euros.
19-04-2016

Al llarg dels 4 dies de La Mostra d’Igualada – 27a Fira de teatre infantil i juvenil el públic va poder votar els espectacles que més li havien agradat. Un cop recomptats els 1.097 vots emesos, el Premi al millor espectacle de La Mostra ha estat per Les Supertietes de la companyia Les Bianchis. El muntatge es va poder veure diumenge, l’últim dia de la fira, al Teatre de l’Aurora i dins l’itinerari 1 ‘Per als més petits’, adreçat a nens i nenes de 3 a 6 anys. L’obra explica amb contes, música i molt d’humor com la Queralt es converteix en una “supertieta” amb l’ajuda de les seves amigues Bàrbara i Magda, que ja ho són. La dramatúrgia és d’Anna Maria Ricart i es basa en el llibre ‘Contes infantils contra tot pronòstic’ d’Empar Moliner. El Premi al millor espectacle el concedeix la Fundació Catalunya – La Pedrera i està dotat amb 1.200 euros.

Els altres espectacles amb més vots · L’espectacle iMe, de la companyia Dara, ha estat el segon treball que ha recollit més vots del públic. L’obra se situa en una societat en què les persones només es comuniquen a través de les xarxes socials i planteja què passaria en el moment que caiguessin tots els servidors. L’espectacle es va poder veure a L’Escorxador en el marc de La Mostra Jove (per a nois i noies de 12 a 18 anys).

La tercera companyia més votada ha estat el Circ Vermut, que va estrenar a La Mostra l’espectacle Ni cap ni peus. Ho va fer a la Plaça de Cal Font, el nou espai de circ de la fira presidit per una immensa grada, i dins l’itinerari 4 ‘Per a tothom’. Es tracta d’un espectacle esbojarrat de circ i pallasso en què els protagonistes han de superar tot tipus d’entrebancs.

Els premis anteriors · Aquest és el desè any que la Fundació Catalunya – La Pedrera atorga el guardó al millor espectacle de La Mostra d’Igualada. Les companyies premiades en edicions anteriors han estat Guillem Albà & The All In Orchestra amb el show Marabunta (2015), Antonio Díaz Cascajosa amb l’espectacle de màgia La gran ilusión (2014); Teatre Mòbil amb el de clown Sense Solta (2013); novament Antonio Díaz Cascajosa amb la màgia de La asombrosa historia de Mr. Snow (2012); altre cop Teatre Mòbil amb el clown Les Trifulgues dels Germans Garapinyada (2011); Mumusic Circus amb el muntatge de circ Merci Bien (2010); Egos Petits amb la proposta de titelles i musical En Joan sense por (2009); Marcel Gros amb l’espectacle de clown Inventari (2008) i el Mag Lari amb Secrets (2007).

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles, que aplega milers d’espectadors. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, nodreix les programacions familiars del país i proveeix les d’arreu de l’Estat espanyol i l’estranger. Està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 27a edició s’ha celebrat del 7 al 10 d’abril de 2016 i ha acollit un total de 36.000 espectadors i 800 professionals del sector.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir