Sou a: Inici / Noticies / Les Bianchis reben el premi al millor espectacle de La Mostra

Les Bianchis reben el premi al millor espectacle de La Mostra

Les Bianchis afirmen sentir-se “superfelices” per l’obtenció del guardó i el seu pas per la fira de teatre infantil i juvenil.
04-05-2016

Les Bianchis han recollit, aquest dimecres, el Premi Fundació Catalunya – La Pedrera al millor espectacle de la 27a edició de La Mostra d’Igualada per Les Supertietes. L’obra, inclosa dins l’itinerari 1 ‘Per als més petits’ (de 3 a 6 anys) explica amb contes, música i molt d’humor com la Queralt es converteix en una “supertieta” amb l’ajuda de les seves amigues Bàrbara i Magda, que ja ho són. La dramatúrgia és d’Anna Maria Ricart i es basa en el llibre ‘Contes infantils contra tot pronòstic’ d’Empar Moliner. El guardó, atorgat per votació popular, està dotat amb 1.200 euros.

En rebre el premi, Les Bianchis han afirmat sentir-se “superfelices” per l’obtenció del guardó i han agraït públicament el suport de tot l’equip de persones que les han ajudat a tirar endavant la producció. També han manifestat estar molt contentes del seu pas per La Mostra d’Igualada, ja que els ha permès conèixer millor el sector del teatre infantil i juvenil –la companyia prové del teatre per adults– i palpar tota l’activitat que s’hi mou.

El director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, ha destacat la importància del premi en dos vessants: d’una banda “perquè el vota el públic, a qui ens devem” i, d’una altra, perquè “és susceptible de ser programat a La Pedrera, i això és important, perquè significa feina”. També ha dit que “és molt lògic” que els espectadors hagin votat Les Supertietes com el millor espectacle de la fira ja que la proposta desprèn “frescor i un llenguatge directe cap al públic d’aquesta franja d’edat”. També ha subratllat la capacitat d’abstreure els contes d’Empar Moliner i dur-los a l’escenari.

La directora de Cultura de la Fundació Catalunya – La Pedrera, Marga Viza, ha felicitat La Mostra per la 27a edició i haver esdevingut un any més “punt de mira i gran mercat de les arts escèniques per a tots els públics del país”. També ha felicitat Les Bianchis: “Ens agrada promocionar el talent, la creativitat i la gent jove” i ha dit que intentaran programar-les a la seva seu, com ja han fet amb altres espectacles premiats anteriorment a La Mostra com Les Trifulgues dels Germans Garapinyada de Teatre Mòbil i Inventari de Marcel Gros. En aquest sentit, Viza ha explicat que “al llarg d’aquests anys hem tingut a La Pedrera més de 30 companyies procedents de La Mostra. És sempre el nostre mercat de referència i esperem que ho sigui molt anys més”.

10 anys premiant el millor espectacle de La Mostra d’Igualada · Aquest és el desè any que la Fundació Catalunya – La Pedrera atorga el guardó al millor espectacle de La Mostra d’Igualada. Les companyies premiades en edicions anteriors han estat Guillem Albà & The All In Orchestra amb el show Marabunta (2015), Antonio Díaz Cascajosa amb l’espectacle de màgia La gran ilusión (2014); Teatre Mòbil amb el de clown Sense Solta (2013); novament Antonio Díaz Cascajosa amb la màgia de La asombrosa historia de Mr. Snow (2012); altre cop Teatre Mòbil amb el clown Les Trifulgues dels Germans Garapinyada (2011); Mumusic Circus amb el muntatge de circ Merci Bien (2010); Egos Petits amb la proposta de titelles i musical En Joan sense por (2009); Marcel Gros amb l’espectacle de clown Inventari (2008) i el Mag Lari amb Secrets (2007).

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles, que aplega milers d’espectadors. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, nodreix les programacions familiars del país i proveeix les d’arreu de l’Estat espanyol i l’estranger. Està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 27a edició s’ha celebrat del 7 al 10 d’abril de 2016 i ha acollit un total de 36.000 espectadors i 800 professionals del sector.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir