Sou a: Inici / Noticies / L'Escola de l'Ateneu Igualadí, millor comparsa del Carnaval 2016

L'Escola de l'Ateneu Igualadí, millor comparsa del Carnaval 2016

L’edició 2016 de la rua ha comptat amb la participació de 2.500 persones i un total de 23 comparses.
06-02-2016

L’Escola de l’Ateneu Igualadí, amb la comparsa Som els víkings, ha estat mereixedora del premi del jurat a la millor comparsa de la rua de Carnaval d’Igualada 2016, celebrada aquest dissabte, 6 de febrer, al vespre. El segon premi ha estat per l’Associació Camp del Rei de Vilanova del Camí amb la comparsa Estem enxufats, elaborada un any més amb elements reciclats, i el tercer premi ha estat per Vola amb nosaltres, de l’Escola Maristes d’Igualada. A banda dels trofeus a les millors comparses, s’han atorgat cinc premis de 500 euros i deu de 200 euros i una menció especial a la comparsa Encant-hadas de la vida, els responsables de la qual prenen part ininterrompudament al Carnaval d’Igualada des dels anys ’90.

Un total de 2.500 persones han participat enguany en aquesta rua on, com sempre, les escoles de la ciutat i les entitats han estat les principals protagonistes. Durant més de dues hores, les carrosses han recorregut els carrers del centre de la ciutat, començant a la Plaça de la Masuca i acabant a la Plaça Cal Font. Al davant, com és habitual, la Xaranga Quatre Vents, i tancant la comitiva, com també és tradició, la carrossa del Rei Carnestoltes amb el seu seguici, a càrrec en aquesta ocasió de l’AMPA de l’Escola Pare Ramon Castelltort, que celebra el seu 40è aniversari i que també ha estat responsable de la redacció del pregó que ha llegit el Rei a la finalització. Les vint-i-tres comparses procedien d’Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí i la presentació de cadascuna d’elles en arribar a Cal Font l’ha fet Yannik Ramis.

A la finalització, darrere l’escenari de Cal Font, tots els participants han gaudit d’una botifarrada, que novament ha estat possible gràcies a Carrefour Igualada, que ha donat dos-cents quilos de carn, i al Gremi de Flequers, que ha subministrat el pa necessari. L’Antic Gremi de Traginers ha contribuït a preparar el sopar per a tothom

Demà diumenge, 7 de febrer, la festa es tancarà amb un Mini Ball de Carnaval a la Plaça de l’Ajuntament, adreçat als més petits de la casa, que hi poden assistir amb les seves disfresses. L’activitat, organitzada per La Xarxa d’Igualada i el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, comptarà amb l’espectacle musical Que comenci la festa, amb Jaume Ibars i els Trastos Band. Començarà a les 12h del migdia.

IMATGES DE L'ESDEVENIMENT A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir