Sou a: Inici / Noticies / L'incendi d'Òdena, estabilitzat

L'incendi d'Òdena, estabilitzat

Després de la darrera reunió de coordinació celebrada al Centre de Comandament, els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi.
28-07-2015
L'incendi d'Òdena, estabilitzat

Foto: Bombers

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi forestal que afecta l’Anoia i el Bages. La decisió operativa s’ha pres a la reunió de coordinació que ha tingut lloc al Centre de Comandament de Bombers a Òdena i que ha dirigit el conseller d’Interior Jordi Jané.
 
Aquesta fase de l’incendi permet als comandaments operatius dels Bombers disminuir el nombre de dotacions terrestres que romandran a la zona de l’incendi durant la nit. Com és habitual, els mitjans aeris, que hi han estat treballant, es retiraran amb l’arribada de l’ocàs.
 
El dispositiu continuarà treballant més intensament al Nord-Est de l’incendi, al flanc esquerre.
 
Les condicions meteorològiques que s’han donat aquesta tarda no han estat complicades i els Bombers de la Generalitat han pogut aplicar les estratègies d’extinció definides. Així mateix, al llarg de la tarda s’han produït poques reproduccions.
 
L’estabilització de l’incendi permet que totes les persones que estaven desallotjades puguin tornar als seus habitatges. En la mateixa línia s’han donat instruccions perquè s’obrin les carreteres tallades al trànsit per l’incendi.
 
Segons estimacions del Cos d’Agents Rurals, l’incendi hauria cremat 1.235,52 hectàrees. L’origen del foc, accidental, hauria estat una picadora de palla, segons una investigació conjunta dels cossos d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra.
 
En la seva intervenció el conseller Jané ha volgut agrair a tots els cossos (Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals), a les Associacions de Defensa Forestal, a voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja, a les policies locals, al Sistema d’Emergències Mèdiques, a la Diputació de Barcelona, als ajuntaments i a les empreses subministradores, entre d’altres, la seva tasca i actitud de compromís envers l’incendi.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'Alerta del pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal iniciat al terme municipal d’Òdena, a l’Anoia i que els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat.  
 
Els voluntaris de Protecció Civil de Vilanova del Camí es desactivaran quan s'acabin les tasques d’avituallament i els voluntaris de Protecció Civil de Cardona, també mobilitzats per Protecció Civil de la Generalitat, donaran suport a l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola en el dispositiu de retorn dels veïns que havien estat evacuats i que ja han rebut l'autorització de retornar a les seves cases a l’urbanització de Ca l’Esteve. En aquest sentit, Protecció Civil tanca el centre d'acollida de Sant Salvador de Guardiola i la Creu Roja mantindrà un reté a la zona per les possibles contingències. Es manté el dispositiu de coordinació amb els serveis de teleassistència de la Diputació de Barcelona (Televida) i de Creu Roja per fer seguiment dels seus usuaris a la zona.
 
A més, Protecció Civil de la Generalitat manté la coordinació i informació als municipis de la zona des del Centre de Coordinació d'Emergències (CECAT) i un tècnic especialista desplaçat a la zona del Centre de Comandament Avançat (CCA). (*notícia via Generalitat de Catalunya)
  • Compartir