Sou a: Inici / Noticies / L'inici de l'aviació inspira l'exposició "Tenien ales per volar" de la pintora igualadina Sol Vidal

L'inici de l'aviació inspira l'exposició "Tenien ales per volar" de la pintora igualadina Sol Vidal

La trobada d’unes postals antigues, dels anys 1909 al 1914,és el detonant i inspiració de l’exposició
14-05-2021

Fins al 4 de juny es pot visitar l’exposició “Tenien ales per volar” de la pintora igualadina Sol Vidal a la Sala Polivalent de la Teneria.

La trobada d’unes postals antigues, dels anys 1909 al 1914, al fons d’un armari, va ser el detonant i inspiració de l’exposició que agrupa diverses obres de Sol Vidal en diferents suports.

Era l’època dels pioners de l’aeronàutica i del desenvolupament d’una nova indústria. Els germans Virgili i Josep Novell van escriure regularment cartes i postals als familiars i amics de Catalunya i aquesta correspondència i sobretot les imatges d’aquestes postals, van permetre a Sol Vidal conèixer un període de la vida d’aquests joves: quan aprenien a dissenyar motors, hèlices i altres peces necessàries per a construir màquines voladores i participar en grans concursos de l’aire, als tallers de Farman de França.

Es tracta, doncs de l’etapa de l’inici de l’aviació, al voltant dels reptes i la voluntat d’una conquesta: volar.

Sol Vidal, pintora igualadina resident a Barcelona, parteix d’aquestes emocions per desenvolupar un projecte artístic. Treballant sobre teles, papers i documents de l’època, tot el què li han suggerit les il·lusions i l’esforç d’uns joves emprenedors.

 

L’exposició es podrà visitar a partir del dia 14 de maig i fins el 4 de juny a la Sala Polivalent de laTeneria, (plaça del Rei, núm. 15) Horaris: de dilluns a divendres de 9h a 14h i de 16h a 20 h.

L’exposició s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

  • Compartir
Pertany a: