Sou a: Inici / Noticies / Liquidació del pressupost municipal 2015

Liquidació del pressupost municipal 2015

Tot i els indicadors positius, el govern municipal recorda que encara hi ha “feina per fer” per acabar d’estabilitzar les finances.
22-03-2016

L’Ajuntament d’Igualada ha ratificat, en el ple municipal del mes de març, l’aprovació de la liquidació d’ingressos i despeses del consistori i els seus organismes autònoms corresponents a l’exercici 2015. L’alcalde, Marc Castells, ha posat en valor el fet que “els semàfors que indiquen l’estat de les finances d’aquest Ajuntament continuen en verd un any més i això ens permet afirmar que, progressivament, seguim redreçant la situació econòmica i, malgrat que encara hi ha molta feina per fer, les perspectives són bones”.

L’endeutament se segueix reduint i, en un any, aquesta xifra ha baixat dels 47’2 milions d’euros de 2014 als 44’4 milions d’euros a 31 de desembre de 2015, una reducció de 2’8 milions. Això suposa que el tant per cent d’endeutament de la corporació –que, en aquest cas, inclou també el Consorci Sociosanitari d’Igualada– disminueix fins el 84%, cada cop més a prop de la xifra desitjada del 75%. El resultat pressupostari ajustat, que indica la diferència entre ingressos i despeses, s’ha tancat amb un superàvit de més de 2’4 milions d’euros. La ràtio d’estalvi net, és a dir, allò que queda un cop pagades totes les despeses i préstecs corresponents a un any, va ser el 2015 positiva en 3’2 milions d’euros, un 7% dels ingressos corrents, confirmant la tendència també positiva de l’any anterior. La mateixa dinàmica es confirma, finalment, pel que fa al romanent de tresoreria: si el 2010 aquest havia estat de 1’7 milions d’euros negatius, després de diferents exercicis succeint bons resultats, el 2015 s’ha tancat amb 2’1 milions d’euros positius.

Tant l’alcalde com la regidora d’Hisenda, Montse Duch, han recordat que “malgrat que ja som a prop de la fita d’unes finances sanes, encara hi ha feina per fer” i han posat de manifest que “es continua reduint el deute bancari i recuperant el prestigi de la institució però, alhora, es vetlla per mantenir la qualitat dels serveis públics i es prioritzen les inversions importants per la ciutat”. Han agraït, a més, el compromís de tots els departaments de la corporació a l’hora de dur a terme una gestió “responsable i rigorosa” que està contribuint, any rere any, la millora de la situació financera.

 

  • Compartir