Sou a: Inici / Noticies / Primeres subvencions municipals per a nous autònoms

Primeres subvencions municipals per a nous autònoms

Tots ells procedien d’una situació de desocupació i van iniciar una activitat per compte propi entre els anys 2016 i 2017
26-01-2018

L’Ajuntament d’Igualada ha lliurat aquest divendres, 26 de gener, els ajuts per nous autònoms que han iniciat recentment la seva activitat, corresponents a la convocatòria 2017. A l’acte, celebrat a l’Ig-nova Tecnoespai, hi han assistit l’alcalde, Marc Castells, i la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón.

Aquesta ha estat la primera convocatòria d’aquests ajuts, nascuts amb la voluntat de fer costat a la iniciativa d’aquelles persones que, sortint d’una situació de desocupació, han començat a treballar per compte propi, impulsant una nova iniciativa empresarial a la ciutat.

En aquesta convocatòria pública, que es va obrir la passada tardor, es van rebre tretze candidatures i totes van complir els requisits necessaris per rebre l’ajut. Cadascun d’ells ha rebut un total de 500 euros per a contribuir a la posada en marxa de la seva activitat. L’Ajuntament, doncs, ha destinat 6.500 euros a aquest programa en la seva primera convocatòria.

Les iniciatives creades i premiades són d’àmbits ben diversos. Des dels serveis financers i comptables, l’atenció al domicili, el comerç al detall de bijuteria o la publicitat i les relacions públiques, a la venda de tèxtil per la llar o la venda de papereria i premsa, passant també per la comunicació, la perruqueria, la restauració, la consultoria en recursos humans, l’assistència a la llar, les teràpies naturals o la pastisseria. Totes elles van ser iniciades entre el setembre de l’any 2016 i l’agost de l’any 2017.

Com ha recordat avui l’alcalde, l’objectiu amb aquests ajuts és incentivar la creació del propi lloc de treball per part de les persones en situació de desocupació i facilitar la posada en marxa d’una activitat econòmica empresarial o professional. Castells ha felicitat tots els emprenedors que han rebut l’ajut i els ha esperonat a treballar des d’ara amb la mateixa il·lusió que els ha portat a iniciar la seva pròpia activitat.

  • Compartir