Sou a: Inici / Noticies / L'obra d'Amadeu Font i Bernades, al Museu de la Pell

L'obra d'Amadeu Font i Bernades, al Museu de la Pell

Va ser un pintor d’art abstracte, ceramista i restaurador, molt arrelat a la seva ciutat i amb una obra extremadament personal i compromesa
24-07-2017

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia acull, entre el 28 de juliol i el 3 de setembre, l’exposició Amadeu Font i Bernades (Igualada, 1925-2013). Una vida a través de la pintura, amb motiu de la donació a la ciutat de quadres i documents per part de la família de l’artista, pioner de la pintura abstracta a la ciutat.

Aquesta exposició reuneix dotze obres de la Donació Amadeu Font al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia aquest mes de juliol i nou obres més de la col·lecció familiar, així com una selecció de documents relacionats amb l’obra de l’artista, donats a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. Durant la inauguració, divendres a les 19:30h, es formalitzarà aquest acte de donació a la ciutat.

Amadeu Font i Bernades va ser un pintor igualadí d’art abstracte, ceramista i restaurador, molt arrelat a la seva ciutat i amb una obra extremadament personal i compromesa, moderna, rebel i alhora intimista. Ja a la dècada dels anys ‘50 del segle passat, la seva pintura es va fer ressò dels corrents abstractes i molt especialment de l’informalisme que tot just emergia a l’Europa de postguerra. En aquest camí de descoberta i d’assimilació dels nous corrents artístics, Font també va explorar la creació de murals amb l’ús de materials com el ferro, el ciment i el formigó. Als anys ‘80 l’arista va iniciar la faceta de restaurador, que sempre va dur a terme a Igualada.

Les exposicions antològiques que l’Ajuntament d’Igualada va dedicar a Font el 1982 i el 2008 van recollir la seva àmplia trajectòria. Fora de la ciutat se’l va conèixer a través de diverses mostres col·lectives celebrades a Barcelona, Madrid, Lleida, Béziers o Roma. Aquesta darrera va ser prou significativa, perquè el 2006 va rebre el Reconeixement al Mèrit Artístic, alhora que el Premi de Cultura en l’especialitat de Pintura, que atorga l’Accademia Internazionale d’Arte Moderna di Roma.

Obres d’Amadeu Font per a la solidaritat · La Nau d’Encavallades del Museu també acollirà l’exposició solidària d’obres d’Amadeu Font, que la seva família ha posat a disposició de tothom qui vulgui col·laborar amb el Banc de Queviures d’Igualada Els quadres seran venuts en subhasta pública el dimarts, 22 d’agost, a les 20h. Després de la subhasta es podran adquirir, per venda directa, fins el 3 de setembre

Ambdues exposicions, es poden visitar amb entrada gratuïta en l’horari de dimarts a divendres, de 10 a 14h, i dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14h. També s’obrirà la tarda del divendres, 1 de setembre.

  • Compartir