Sou a: Inici / Noticies / 'Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)' a De Pell Sensible

'Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)' a De Pell Sensible

El cicle de música i paraules De Pell Sensible proposa aquest dissabte Maleïdes les guerres (i aquells que les van fer)
16-10-2018

Després del recital de Feliu Formosa i Esther Formosa, durant el passat Mercat de lletres, el cicle poètic i musical De pell sensible es reprèn a Igualada amb Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer). Un espectacle que ha fet una llarga gira, que ha culminat en l’edició d’un disc i que aquest dissabte, 20 d’octubre a les 20h, arriba a l’antiga adoberia de Cal Granotes amb el músic Carles Bertran, la cantant Namina i l’actriu Lali Barenys.

Aquest espectacle musical vol expressar la complexitat del desastre de la guerra. Mostra l’anihilació de l’ésser humà com a conseqüència del conflicte bèl·lic: les paraules de Lali Barenys, la música de Carles Beltran i el cant de Namina reivindiquen una altra manera de resoldre els conflictes. Hi ha coses que no es poden dir, potser per la cruesa extrema d’algunes paraules, potser perquè són tabú o perquè farien massa evident la falsedat de la societat actual. Barenys, Beltran i Namina presenten una sèrie de veus –textos  i adaptacions que van des d’Ovidi Montllor o Joan Oliver (Pere Quart) fins a Bob Dylan o Silvio Rodríguez– que mostren la degradació de la condició humana com a conseqüència de la guerra. L’espectacle Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) vol reivindicar la cultura i les paraules contra qualsevol tipus de violència.

Tot l’espectacle presenta textos i música, amb silencis significatius. Els poemes mostren la guerra –icona i escenificació de la violència– com una vivència traumàtica per a l’experiència individual i íntima de cada persona: infants, adolescents, dones i homes transmuten en víctimes, exiliats, refugiats i desertors. Tots, testimonis d’una violència que sovint acaba amb la mort. Es reivindica la cultura com a forma de coneixement en contra de la ignorància generadora de barbàrie. Namina explica que l’espectacle vol “remoure, commoure i moure”, és a dir, transmetre per provocar la reacció de l’espectador, apel·lant a la consciència del públic en contra de la indiferència.

Les entrades es poden adquirir anticipadament al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a dijous de 18:30 a 20:30h, el divendres de 18 a 21h i el dissabte d’11 a 14h. També el mateix dia de l’actuació, una hora abans, a la mateixa Adoberia de Cal Granotes, a la Baixada de la Unió s/n. Tenen un preu de 5 euros anticipada i 7 euros el mateix dia, amb l’aforament limitat a noranta persones

  • Compartir