Sou a: Inici / Noticies / Manifest unitari en defensa de l'oficina liquidadora

Manifest unitari en defensa de l'oficina liquidadora

Ajuntament, Consell Comarcal, Síndica de Greuges i catorze col·lectius locals reclamen mantenir el servei i disposar d’una oficina de gestió integral
28-09-2016

L’Ajuntament d’Igualada ha acollit aquest dimecres, 28 de setembre, l’acte de signatura d’un Manifest en de Defensa de l’Oficina Liquidadora d’Igualada i l’Anoia. Han signat el document l’alcalde de la capital, Marc Castells, el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa Sánchez, i representants de catorze entitats i organitzacions empresarials, econòmiques, comercials i sindicals de la comarca.

Concretament, s’han sumat a la iniciativa la Unió Empresarial de l’Anoia, la delegació a l’Anoia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Fira d’Igualada, la delegació a l’Anoia del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, la sectorial de Gestors i Assessors de la UEA, Notaris d’Igualada C.B., les delegacions territorials de CC.OO., U.G.T. i Unió de Pagesos, les associacions de comerciants Igualada Comerç i Nou Centre d’Igualada, el Gremi de Blanquers d’Igualada, l’agrupació tèxtil Fagepi i l’associació TIC Anoia.

Aquest manifest, que ha estat recolzat també pels sis grups polítics amb representació a l’Ajuntament –CiU, ERC, Socialistes d’Igualada, CUP, Decidim Igualada i PP– reclama al departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya que mantingui els serveis que, a dia d’avui, ofereix aquesta oficina a la capital de l’Anoia i demana que Igualada aculli una de les futures oficines de gestió integral de l’Agència Tributària Catalana (ATC) “com a garantia de la prestació de serveis als ciutadans i en defensa de l’equilibri territorial”.

El text consensuat exposa també la defensa “d’una administració tributària eficient, eficaç, transparent i propera” i demana que la petició sigui traslladada “al departament de la vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya”.

El pla de desplegament de l’ATC, presentat recentment, contempla una quinzena de noves oficines de gestió de tributs en ciutats com Terrassa, Sabadell, Vic, Manresa o Vilafranca del Penedès, però suposa la desaparició de les oficines liquidadores, com la que actualment ofereix serveis a Igualada.

  • Compartir