Sou a: Inici / Noticies / Marc Castells, investit nou alcalde d'Igualada

Marc Castells, investit nou alcalde d'Igualada

Després d’imposar-se en les eleccions del 24 de maig, ha estat nomenat aquest dissabte i governarà en majoria a la capital de l’Anoia.
13-06-2015

Marc Castells ha estat investit aquest dissabte, 13 de juny, alcalde d’Igualada per al període 2015-2019. CiU, que va guanyar les eleccions municipals del passat 24 de maig amb majoria absoluta, governarà a la capital de l’Anoia en solitari i, en conseqüència, Castells afronta el seu segon mandat consecutiu al capdavant de la institució. En la votació de la investidura, avui, Castells ha comptat amb els onze vots favorables del seu grup.

En la sessió pública celebrada aquest dissabte al Saló de Sessions consistorial, han promès el seu càrrec els vint-i-un nous regidors. Els representants de CiU al ple són Marc Castells, Àngels Chacón, Carme Riera, Jordi Pont, Fermí Capdevila, Rosa Plassa, Montse Duch, Jordi Batalla, Pere Camps, Maribel Cuadras i Patrícia Illa. Per part d’ERC entren Josep Maria Palau, Carolina Telechea i Enric Conill. Els regidors de Socialistes d’Igualada són Jordi Riba, Xavier Figueres i Irene Gil, per la CUP hi haurà Albert Mateu i Eva Pedraza, Darío Castañé serà regidor per Decidim Igualada i, finalment, Joan Agramunt representarà el PP.

Marc Castells, després de rebre el bastó d’alcalde, ha afirmat que “assumim el mandat de la ciutadania de governar aquesta ciutat, ho farem amb rigor i responsabilitat i amb l’objectiu de seguir confirmant el seu renaixement econòmic, de continuar fent-la una ciutat cada cop més referent i, alhora, una ciutat clau en el procés polític que viu avui Catalunya”.

Joan Agramunt, representant del PP, ha obert el torn d’intervencions demanant al nou govern municipal que “aposti per fer d'Igualada una ciutat d'oportunitats, on es generi riquesa i ocupació”. Darío Castañé, de Decidim Igualada, ha afirmat que l’arribada de la seva formació “suposa l’entrada d’una onada, d’una nova forma de fer política que vol combatre les desigualtats per sobre de tot”. Eva Pedraza, regidora de la CUP, ha assegurat que “venim a fer una tasca de fiscalització de l’acció de govern” i ha demanat que “l’Ajuntament impulsi noves mesures de transparència i participació ciutadana”. Jordi Riba, portaveu de Socialistes d’Igualada, ha reclamat "un Ajuntament sensible amb els vulnerables, que sigui garant d'igualtat i que sigui capaç de recuperar la confiança dels ciutadans en la política". Per part d’ERC, Josep Maria Palau, ha mostrat la seva disposició a "estendre la mà a altres forces polítiques en aquelles propostes que siguin positives per Igualada". Finalment, Àngels Chacón, portaveu de CiU, ha avançat que "seguirem treballant al capdavant del govern de manera accessible i molt propera a la ciutadania".

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir
Pertany a: