Sou a: Inici / Noticies / Marc Castells, nomenat vicepresident segon de la Diputació de Barcelona

Marc Castells, nomenat vicepresident segon de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha aprovat avui el seu cartipàs, que determina la nova estructura organitzativa d'aquesta Corporació, constituïda el passat dia 15 de juliol. En un Ple extraordinari, s'ha donat compte de la creació de cinc vicepresidències i el nomenament dels vicepresidents primer, segon, tercer i quart i s'ha donat llum verda a un nou organigrama estructurat en cinc àrees executives, sota la presidència de Mercè Conesa.
29-07-2015

El nomenament estipula que el vicepresident primer serà l'alcalde de Moià, Dionís Guiterras (ERC) i encapçalarà l'Àrea de Territori i Sostenibilitat; el segon, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells (CDC) i serà el titular de Desenvolupament Econòmic Local; el tercer, l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol i  (ERC) i presidirà l'Àrea de Cultura, Educació i Esports; i la quarta, l'alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó (CDC) i encapçalarà l'Àrea d'Atenció a les persones.

Cal recordar que CDC i ERC van presentar el passat 14 de juliol, un acord per a la governabilitat de la Diputació de Barcelona, que estableix quatre grans prioritats de l'acció de govern: les polítiques socials, les polítiques econòmiques, la transparència i el rendiment de comptes de tota l'acció pública, així com la contribució activa al procés de transició nacional.

En el Ple d'aquest matí també s'han donat a conèixer els presidents i portaveus de cada formació política. De CiU, el president és Joaquim Forn i el portaveu, Joan Carles Garcia Cañizares; d'ERC-AM, Josep Ramon Mut (president), Jordi Fàbrega (portaveu), i Isaac Albert (portaveu adjunt); de PSC-CP, Núria Marín (presidenta), Pilar Díaz (portaveu), i Ana María del Puy del Frago (portaveu adjunta); d'Entesa, Alexandra Sevilla (presidenta), Arnau Funes (portaveu), i Carles Rodríguez (portaveu adjunt); del PP, Xavier García Albiol (president), Ramon Riera (portaveu), i Manuel Reyes (portaveu adjunt); de C's, Miguel Ángel Ibáñez (president), Sonia Sierra (portaveu), i Salvador Tovar (portaveu adjunt); i de la CUP-PA, Laia Sabater (presidenta), Maria Rovira (portaveu), i Joaquim Jesús Duran (portaveu adjunt).

Actualment, la Diputació està formada per 51 diputats: 14 de CiU; 11; d'ERC-AM; 10 de PSC-CP; 7 d'ENTESA; 3 de PP; 3 de C's; i 3 de la CUP-PA.

VIa: Diputació de Barcelona

  • Compartir
Pertany a: