Sou a: Inici / Noticies / Marc Castells valora la denúncia per la moció sobiranista aprovada al ple

Marc Castells valora la denúncia per la moció sobiranista aprovada al ple

El consistori igualadí és un dels investigats per l’aprovació d’una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament de Catalunya.
09-12-2015

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha valorat aquest dimecres, 9 de desembre, l’obertura de diligències prèvies per part del Jutjat Central d’instrucció Número Quatre de Madrid, derivades de l’aprovació, en el ple municipal del 17 de novembre, d’una moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya. El jutge, en la notificació rebuda avui mateix, sol·licita al consistori l’acta de l’aprovació de la moció, el resultat de la votació, la identitat dels regidors i els informes corresponents del Secretari i l’Interventor municipals.

El text aprovat feia costat a la declaració d’inici del procés de ruptura de la cambra catalana, posteriorment anul·lada pel Tribunal Constitucional, i a Igualada va rebre els vots favorables de 16 dels 21 regidors. El mateix text, consensuat amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), s’ha debatut i aprovat en nombrosos municipis catalans.

L’alcalde d’Igualada ha assegurat que “tenim la consciència tranquil·la i estem convençuts que cap regidor d’aquest consistori ha fet res il·legítim; votant aquesta moció hem expressat la nostra opinió i l’opinió d’aquells ciutadans d’Igualada als quals representem, aquesta és precisament la base de la democràcia”.

Ha mostrat, però, la seva sorpresa pel fet que “els mitjans de comunicació estatals informessin d’aquestes denúncies, centrant-les en cinc municipis i alcaldes concrets, en alguns casos dies abans que els procediments s’hagin notificat als afectats”. Considera, en conseqüència, que “aquestes filtracions als mitjans de comunicació obeeixen a intencions polítiques en una campanya electoral en què Catalunya és el cavall de batalla”. Marc Castells ha afirmat, finalment, que “no canviarem el nostre pensament i seguirem fent costat de manera convençuda al procés cap a la independència que lideren el Govern de la Generalitat i el Parlament”.

Castells ha explicat que, fruit d’aquesta denúncia, el consistori igualadí ha estat convocat aquest dimecres per la consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, per a avaluar la situació juntament amb altres ciutats afectades i amb el president de l’ACM, Miquel Buch.

  • Compartir
Pertany a: