Sou a: Inici / Noticies / Marcel Gros buscarà diumenge 'Contes amagats'

Marcel Gros buscarà diumenge 'Contes amagats'

El grup Xarxa Igualada ha programat aquest espectacle, que forma part també del programa Cultura en Família.
16-11-2015

Marcel Gros és un personatge tendre, irònic, positiu però també crític, somniador i poètic que ara va a la recerca de Contes amagats. El grup Xarxa Igualada ha programat aquest espectacle per al proper diumenge, 22 de novembre, a les 18h, al Teatre Municipal l’Ateneu. L'activitat forma part també del programa Cultura en Família promogut per l'Ajuntament d'Igualada.

Les entrades són a 6 i a 5 euros per als socis de Xarxa. La venda d’entrades és al vestíbul de l’Ateneu, el dissabte de 18:30 a 19:30h i el diumenge des d’una hora abans de l’inici de la funció. Un espectacle per al públic familiar a partir de 3 anys.

Marcel Gros, l’essència del pallasso · El pallasso manresà Marcel Gros és, entre altres coses, clown, bufó i xouman. Va entrar en contacte amb el món de l’espectacle a través de les formacions musicals i de teatre de carrer com l’Orquestra Mandarina i El Setrill. L’any 1984 va ser un dels fundadors de Teatre Mòbil amb Atilà Puig i Jordi Girabal.

Després d’un seminari a Roma amb Willy Colombaioni comença a prendre contacte amb les tècniques de circ i descobreix la seva vocació de pallasso, cosa que el porta a aprofundir en les tècniques de clown al costat de Pierre Byland i Philippe Gaulier.

L’any 1991 comença la seva singladura en solitari. Quan en Marcel és sol damunt de l’escenari pot crear amb llibertat, sense perdre l’essència del pallasso. La seva producció és àmplia i s’adreça a tots els públics, encara que ha fet espectacles per a un públic més adult.

Algunes de les seves propostes són Fenomenal (premi “Rialles 98” Òmnium Cultural); Standby, (premi millor espectacle “Fira Tàrrega 2000”); Inventari (premi millor espectacle “Mostra Igualada 2008”); Giralluna; L’embolic; Minuts; La gran A…ventura  (millor espectacle "Castilla la Mancha 2012"), o Paperipècia. És director i coautor dels darrers muntatges de Teatre Mòbil: Rau Rau, Tríplex, Colossal, Allegretto, Trifulgues i Sense Solta. A televisió ha fet intervencions setmanals a Paral·lel de TV3 i a Cosas que Importan de TV1. És també Menció d’honor al Festival de Pallassos, Cornellà 2000  i premi Bages de Cultura, Òmnium Cultural 2001. També va obtenir el premi Sabatot Alegre de la setmana del Pallasso de Castellar del Vallès el 2012.

Ha estat professor de monogràfics de clown a l’Aula de Teatre de Manresa i a l’Aula de Teatre de Lleida. És membre de CIATRE (Associació de companyies de teatre professional de Catalunya i de la TTP (Associació de teatre professional per a tots els públics).

On s’amaguen els contes? · L’ humor i la imaginació es donen la mà en forma d’espectacle. Marcel Gros es presenta com un trobador de contes i emprèn un viatge per camins imaginaris plens de formes, papers, sons i colors… a la recerca de les històries que encara no són a dins dels llibres.

Està disposat a anar on faci falta per trobar els Contes amagats, s'adona que d'històries n'hi ha per tot arreu, cal atrapar-les... i de vegades... et quedes quiet i les històries t'atrapen a tu! No deixis que t'expliquin sempre les mateixes històries... Tu també pots anar pel teu "conte".

Contes amagats és un espectacle a cavall de l’humor, la ironia i la imaginació en el qual Marcel Gros torna a inventar-se un univers propi plàstic i visual i un viatge per molts racons del planeta.

(*notícia via Xarxa Igualada)

  • Compartir