Sou a: Inici / Noticies / MARXA EXPLORATÒRIA DE JOVES AMB MOTIU DEL 25N, DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

MARXA EXPLORATÒRIA DE JOVES AMB MOTIU DEL 25N, DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

22-11-2023
MARXA EXPLORATÒRIA DE JOVES AMB MOTIU DEL 25N, DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

cartell marxa

En el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, l'Ajuntament d'Igualada, amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, ha impulsat una iniciativa per conscienciar i implicar als joves de la ciutat per treballar per una societat més justa i igualitària. El projecte compta amb la col·laboració dels instituts Pere Vives Vich i Milà i Fontanals, l’Escola Pia, La Gaspar, l’Acadèmia Igualada i l’Escola Anoia, amb els quals s'ha organitzat una marxa exploratòria per involucrar les estudiants més enllà de la commemoració de la data. La marxa es durà a terme amb el Col·lectiu Punt 6, expertes en l’anàlisi de l’urbanisme des de la perspectiva de gènere i feminista.

Es realitzaran dues marxes exploratòries amb grups de 28 i 24 alumnes respectivament el proper 24 de novembre com a part del projecte "Xarxa de Punts Lila als Instituts de la Conca d’Òdena”. L'activitat, no mixta, estarà formada per noies i persones LGTBIQ i es desenvoluparà al llarg de 3 hores, de 10 a 13 h.

Abans de la marxa, els estudiants participaran en una activitat a l'aula dedicada a la preparació i sensibilització sobre l'urbanisme feminista. A través de discussions sobre què significa l'urbanisme feminista, quins aspectes generen inseguretat i com convertir els espais en llocs inclusius i segurs, els participants marcaran els seus recorreguts des de cada punt d'origen. L'activitat culminarà a les 13 h a la Plaça de l’Ajuntament, on es realitzarà una lectura conjunta del manifest del 25-N, amb la participació d'una representant de cada centre educatiu, així com la presència de la regidora d’Igualtat, Carlota Carner.

El principal objectiu de la marxa exploratòria és fer partícips els estudiants en la definició dels espais urbans, identificant els punts que poden generar més sensació d'inseguretat. Es preveu que d’aquestes marxes, se’n derivi un document de recull de les aportacions dels estudiants per millorar la percepció de seguretat per a les noies, dones i col·lectiu LGTBIQ+ a la ciutat.

La regidora d’Igualtat, Carlota Carner, ha destacat la importància d'involucrar als joves en aquesta lluita, “ja que són agents de canvi clau per a la construcció d'un futur més just i igualitari” i ha afegit que “amb aquest projecte, juntament amb la resta d’actes programats a l’agenda del 25-N de la MICOD, l'Ajuntament d'Igualada busca no només sensibilitzar sobre la importància de posar fi a les violències masclistes, sinó també impulsar la participació activa dels joves en la construcció de ciutats més feministes justes i igualitàries”.

  • Compartir
Pertany a: