Sou a: Inici / Noticies / Matinal familiar per commemorar el Dia dels Drets dels Infants

Matinal familiar per commemorar el Dia dels Drets dels Infants

La iniciativa s’emmarca en l’aspiració de la capital de l’Anoia d’assolir el segell de Ciutat Amiga de la Infància que concedeix Unicef
20-11-2017

El proper diumenge, 26 de novembre, el Parc Central d’Igualada acollirà d’11 a 13:30h una jornada d’activitats familiars per a commemorar el Dia dels Drets dels Infants. L’accés serà gratuït i s’hi podran trobar inflables, activitats esportives, jumping i diversos tallers, entre altres propostes, en una iniciativa del departament de Joventut de l’Ajuntament que compta també amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació del Consell Municipal dels Infants d’Igualada.

Aquest consell s’ha creat aquest mateix any 2017 com un nou ens enfocat a facilitar la participació dels infants entre 9 i 12 anys, de manera que puguin fer sentir la seva veu i incidir en les polítiques municipals que els afectin. La constitució del nou Consell Municipal dels Infants es va aprovar en la sessió plenària del mes de gener.

Cada 20 de novembre, l’Organització de les Nacions Unides (ONU) impulsa mundialment la celebració del Dia dels Drets dels Infants, commemorant que el 1959 es va aprovar la Declaració dels Drets del Nen i, trenta anys més tard, el 1989, la Convenció dels Drets dels Infants. Diumenge vinent, a les 12h, durant la celebració de la jornada commemorativa, els infants del consell municipal llegiran els drets recollits en aquesta convenció que passen, per exemple, per créixer en llibertat, tenir accés a un bon ensenyament, a la protecció i l’auxili, o a tenir una pròpia identitat.

La iniciativa de diumenge al Parc Central s’emmarca també en l’aspiració d’Igualada d’assolir el segell de Ciutat Amiga de la Infància que atorga Unicef. Actualment, la capital de l’Anoia n’és municipi aliat i treballa per assolir uns objectius concrets que li acabin concedint aquesta distinció. Es tracta de projectes i accions que contribueixin a fomentar la participació de la ciutadania, inclosos els infants, en les polítiques locals d’infància i adolescència, construint d’aquesta manera aliances i xarxes de col·laboració amb diferents sectors de la societat a favor de la infància, d’acord amb els principis i normes de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

  • Compartir
Pertany a: ,