Sou a: Inici / Noticies / Més de 450 igualadins i igualadines han participat a l’ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

Més de 450 igualadins i igualadines han participat a l’ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

El Pare Abat ha rebut als igualadins i igualadines assistents a l’ofrena i a les entitats de la ciutat que enguany celebren aniversaris destacats
23-05-2023

Aquest dissabte, 20 de maig, la ciutat d’Igualada ha renovat la seva tradicional ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat. La comitiva s’ha desplaçat amb set autocars i ha aplegat més de 450 persones. Com ja és tradició també han participat de l’ofrena diverses entitats que aquest any commemoren aniversaris destacats com són: L’Ateneu Igualadí que aquest 2023 compleix 160 anys d’història, l’escola Mare del Diví Pastor que en fa 150, l’associació cultural Dessota que enguany ha arribat als 80 anys,  la coral juvenil Xalest que enguany fa 50 anys, l’associació Gent Gran d'Igualada que també en celebra 50, l’escola Institució Igualada que fa 50 anys, l’associació Veïns del Barri de Sant Jaume de Sesoliveres que en fa 30 i els Petits Diables d'Igualada - Drac Bufarot que enguany celebren 20 anys d’història.

L’oferiment i encesa del ciri s’han fet coincidint amb la missa conventual a la Basílica de Montserrat i, en acabar, la comitiva ha estat rebuda en una audiència especial pel Pare Abat, Manel Gasch, a la mateixa Basílica on s’ha dut a terme la missa conventual.

Aquesta tradició, que es va recuperar a la dècada dels anys noranta del segle passat, recorda que ara fa més de cinc-cents anys, l’any 1.515, amb l’objectiu d’evitar l’arribada d’una epidèmia de pesta sorgida a Barcelona, els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu duent-li un ciri.

 

  • Compartir
Pertany a: