Sou a: Inici / Noticies / Més de 630 sol·licituds per actuar a la 30a Mostra d’Igualada

Més de 630 sol·licituds per actuar a la 30a Mostra d’Igualada

Les estrenes, la varietat de disciplines i la producció per a tots els públics (amb increment de la franja jove) centren l’oferta
21-09-2018

Un any més, el món de l’espectacle infantil i juvenil d’arreu ha mostrat el seu elevat interès per actuar a La Mostra d’Igualada, el mercat de referència del sector a Catalunya. La fira ha tancat la convocatòria de companyies per participar a l’edició de l’abril del 2019 amb 635 propostes de 584 companyies (algunes hi han presentat més d’un treball artístic), mantenint el registre d’inscripcions per sobre de les 600 sol·licituds i reafirmant la importància estratègica de la cita. 

Novament les estrenes protagonitzen el gruix de l’oferta i són, sens dubte, un gran reclam pels programadors, que assisteixen a La Mostra atrets per les novetats que hi podran veure, a més de ser un punt de trobada, intercanvi i generació de coneixement entre professionals.

També s’observa la varietat de disciplines que caracteritza la fira. El teatre de sala és el gènere dominant, seguit del circ, la dansa, el teatre musical, el teatre de titelles o objectes, la màgia, la música, la instal·lació, l’animació i la performance, entre d’altres. 

Més de la meitat de les produccions (53%) s’adrecen a tots els públics i la franja juvenil (a partir de 12 anys) continua incrementant-se fins arribar al 20%, una reacció de les companyies a l’aposta artística de potenciar els espectacles per aquesta edat amb una programació i localització diferenciada: La Mostra JOVE a L’Escorxador. La resta de franges d’edat decreixen en oferta a mesura que s’apropen a la primera infància.

Pel que fa a la procedència, el 37% de les propostes són de Catalunya, el 8% del País Valencià, el 3% de les Illes Balears i el 32% del conjunt de l’Estat. La resta provenen en gran mesura de països europeus (sobretot França amb un 4%, seguit d’Itàlia, Bèlgica i Suïssa), però també d’arreu del món, entre els que destaquen Mèxic i els països sud-americans (especialment Argentina i Xile), així com els Estats Units, Hong Kong o l’Índia. L’augment d’espectacles estrangers respon a l’intens treball d’internacionalització desenvolupat per la fira els darrers anys.  

El director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, ja treballa en la configuració de la programació de la propera edició de la fira, que tindrà lloc del 4 al 7 d’abril de 2019 i celebrarà els 30 anys. La selecció d’una cinquantena de propostes té especialment en compte la contemporaneïtat, la innovació en el llenguatge escènic, l’aportació en el format, i la dramatúrgia, així com que s’estreni a La Mostra (o s’hagi estrenat en l’any precedent a la 30a edició) i que les companyies no hagin participat en La Mostra anterior.  

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil  · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Del 4 al 7 d’abril de 2019 celebrarà la 30a edició.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir