Sou a: Inici / Noticies / Mesures per limitar els vehicles que circulin i estacionen a les zones de vianants

Mesures per limitar els vehicles que circulin i estacionen a les zones de vianants

11-12-2019

El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, ha anunciat aquest dimecres una sèrie de mesures que l’Ajuntament adopta per disminuir l’excessiu nombre de vehicles que actualment circulen i estacionen per les zones de vianants del centre de la ciutat.

En aquest sentit, des de fa uns dies s’està recordant a veïns i comerços els horaris de càrrega i descàrrega, els drets de pas i l’obligatorietat d’usar el disc horari, que permet una estada màxima de vint minuts. Aquesta campanya informativa s’està duent a terme a través de bustiades i visites d’agents cívics i policies de barri.

Vives ha remarcat que “Atès que ja estem en el període nadalenc, que inclou activitats com el Mercat de Nadal o la pista de gel, volem que aquestes zones siguin, efectivament, per a vianants; per això aquests propers dies serem encara més insistents amb els avisos”.

El regidor també ha explicat que s’ha millorat el sistema de recollida de matrícules amb accés temporal a les zones restringides per optimitzar-ne el control. Aquests permisos ja es poden sol·licitar presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, telefònicament i, a partir d’ara, també a través d’un formulari web que substitueix el correu electrònic perquè es puguin tramitar en línia amb les màximes garanties.

La finalitat d’aquestes mesures és –subratlla Vives- aconseguir que en aquestes zones de vianants només hi entrin els vehicles imprescindibles i esdevinguin pols d’oci, descans i comerç.

  • Compartir