Sou a: Inici / Noticies / Millora de la recollida selectiva a Igualada

Millora de la recollida selectiva a Igualada

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest matí les dades relatives a la generació de residus i recollida selectiva a la ciutat durant el 2018. Les dades d'aquest darrer any confirmen que Igualada ha augmentat progressivament el percentatge de recuperació de residus generats i separats selectivament.
23-07-2019

L’Ajuntament d’Igualada, el regidor de sostenibilitat i mobilitat, Miquel Vives, ha presentat aquest matí les dades relatives a la generació de residus i recollida selectiva a la ciutat durant el 2018.
Les dades d'aquest darrer any confirmen que Igualada ha augmentat progressivament el percentatge de recuperació de residus generats i separats selectivament aconseguint arribar prop del 35%, una dada molt positiva. L’any 2017 la ciutat havia reciclat un 30%.
La fracció de recollida selectiva, doncs, continua augmentant seguint la tendència dels últims anys, fins i tot d’una manera més ràpida. Així, es passa d’un 27% el 2016 i un 30% el 2017, a un 35% el 2018. Un salt important d’un 5% aquest darrer any.
Miquel Vives ha fet una valoració molt positiva d’aquests indicadors que d’una banda són gràcies a la ciutadania que cada vegada està més conscienciada i de l’altra, ha posat en valor la feina que es fa des de l’Ajuntament amb campanyes informatives que duen a terme els agents cívics, amb la promoció de les recollides sobretot al comerç i amb el seguiment general que es fa. En aquest sentit ha recordat la recent posada en marxa d’una iniciativa de reciclatge, en la que Igualada és ciutat pilot, anomenada RECICLOS, que vol, amb l'ús de la tecnologia mòbil, augmentar el reciclatge dels envasos.
També ha destacat l’aposta que ha fet el govern de la ciutat en aquesta àrea, destinant una regidoria específica a la sostenibilitat.

  • Compartir