Sou a: Inici / Noticies / Millora de l'accessibilitat als carrers Esquiladors i Mariano Cuyner

Millora de l'accessibilitat als carrers Esquiladors i Mariano Cuyner

Amb una inversió conjunta de 195.000 les voreres s’eixamplaran fins els 1,5m i es faran accessibles aquells xamfrans que actualment no ho són
11-04-2018

De la mateixa manera que, en els darrers mesos, l’Ajuntament d’Igualada ha actuat per millorar l’accessibilitat de les persones, mitjançant l’ampliació de voreres, en carrers com els de Capellades, Santa Caterina, Sant Josep, Sant Carles o Portal, properament preveu fer-ho també als carrers Esquiladors i Mariano Cuyner. Segons ha avançat aquest dimecres el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, aquesta primavera es preveu iniciar les obres en aquests dos punts de la ciutat, que actualment disposen d’unes voravies massa estretes. Amb aquesta acció se les vol dotar, doncs, de voreres més transitables, còmodes i segures per als vianants. 

Pel que fa al c/ Esquiladors, Pont apunta que “es tracta d’una acció molt necessària perquè cal millorar els itineraris accessibles en l’entorn urbà i en concret en les proximitats de les escoles de l’Ateneu Igualadí i les Escolàpies” i, per això, s’actuarà en el tram que va des del Pg. Verdaguer fins al c/ del Vidre. Les voreres actuals en aquest carrer tenen majoritàriament una amplada entre 90 cm i 1 metre i, en general, presenten un mal estat de conservació. Ara, amb una inversió de 95.000 euros, s’actuarà en una superfície d’uns 650 m2 de voreres, ampliant-les fins un mínim d’1,5 metres i fent-les, d’aquesta manera, plenament transitables per persones amb mobilitat reduïda. Una de les principals novetats amb aquesta acció serà la desaparició de les actuals places d’aparcament en zona blava que hi ha entre els carrers de Sant Carles i del Vidre, que es traslladaran al Pg. Verdaguer.

Una actuació similar es durà a terme al c/ Mariano Cuyner, entre la Pl. Anselm Clavé i el c/ Sant Josep. Aquí es preveu fer accessibles els xamfrans amb el c/ Santa Teresa, i amb el c/ Òdena i ampliar tota la vorera Nord fins als 1,5 metres. Per a completar aquesta actuació, es faran accessibles també els dos xamfrans del c/ Rei Ferran d’Antequera amb el c/ Òdena. En aquest segon cas, s’actuarà sobre uns 500 m2 de via pública i la inversió prevista és de 99.000 euros. En tots dos casos, el termini d’execució previst és de tres mesos.

En la mateixa línia d’intervenció, l’Ajuntament està elaborant actualment un projecte específic per la Ctra. de Manresa. Aquest conjunt d’accions de millora de l’accessibilitat per les persones en l’espai urbà, ha recordat Jordi Pont, es desenvolupen d’acord amb les recomanacions del Consell Municipal d’Accessibilitat i en base també al Pla d’Accessibilitat, elaborat per la Diputació de Barcelona el 2017.

  • Compartir