Sou a: Inici / Noticies / Millores d'accessibilitat als carrers Capellades i Portal

Millores d'accessibilitat als carrers Capellades i Portal

Aquestes intervencions s’emmarquen en el pla de millora de l’accessibilitat a la via pública que duu a terme anualment el consistori.
21-09-2016

L’Ajuntament d’Igualada preveu dur a terme aquesta tardor dues accions per a la millora de l’accessibilitat de les persones als carrers Capellades i Portal. La primera està pressupostada en més de 146.000 euros i la segona en 60.000 euros. Globalment, doncs, la inversió que es durà a terme en aquest concepte en els propers mesos superarà els 206.000 euros.

Aquestes intervencions s’emmarquen en el pla de millora de l’accessibilitat a la via pública que duu a terme l’Ajuntament d’Igualada. Recentment ja s’ha actuat en espais com la Plaça dels Traginers, la Plaça del Mestre Just o la Plaça Castells i en vies com el carrer Tarragona, el carrer Virtut o el carrer de Santa Joaquima Vedruna, entre altres. El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, afirma que la voluntat del consistori es seguir executant anualment accions com aquesta, tenint molt en compte les recomanacions del recentment constituït Consell Municipal de l’Accessibilitat.

Accessibilitat al carrer Capellades · Amb una durada aproximada de dotze setmanes es durà a terme una substancial millora de l’accessibilitat al carrer Capellades. L’amplada de les voreres en aquest carrer es considera adequada per al trànsit de les persones, però, en canvi, cap dels seus xamfrans està rebaixat per a facilitar l’accés als passos de vianants per part de persones grans, persones amb mobilitat reduïda o amb cotxets de nadons.

Per això, ara es contempla fer accessibles tretze xamfrans del carrer Capellades, concretament els de les cruïlles amb la Carretera de Manresa i els carrers Òdena, Santa Teresa, Girona i Sant Josep. A banda, es contempla l’ampliació d’una vorera del carrer Santa Teresa, ja que actualment totes dues són massa estretes.

Ampliació de vorera al carrer Portal · Segons s’ha detallat també aquest dimecres, el segon carrer que serà objecte d’intervenció els propers mesos és el carrer Portal, entre el carrer Sant Agustí i el carrer Joan Abad. La voluntat d’aquesta acció és garantir un itinerari accessible entre la Plaça Castells i la zona Sud del barri de Sant Agustí, en un carrer que suporta un important trànsit diari de vehicles i que, a dia d’avui, presenta una condicions molt deficients per als vianants.

Actualment, aquest carrer té dues voreres de tot just 1 metre d’ample i una calçada de 5 metres. Amb la reordenació del trànsit que està comportant la reforma de la Plaça Castells, el carrer ha passat de tenir dos carrils de circulació a un de sol, de manera que ara és possible l’ampliació de les voreres. Després d’aquesta acció, el carrer tindrà una vorera de 2,5 metres, una calçada de 3,5 metres i una segona vorera d’1 metre.

A la nova vorera es preveu també la col·locació d’elements de mobiliari urbà que impedeixin que els vehicles hi estacionin a sobre. La durada d’aquesta obra serà d’aproximadament quatre setmanes.

 

  • Compartir