Sou a: Inici / Noticies / Millores en 24 parcs infantils d'Igualada

Millores en 24 parcs infantils d'Igualada

Aquestes accions es deriven de les inspeccions periòdiques que es duen a terme en els 42 espais de jocs municipals de la capital de l’Anoia
12-07-2017

La regidoria de Qualitat Urbana de l’Ajuntament d’Igualada duu a terme aquest estiu accions de manteniment i millora en més de la meitat dels parcs infantils de la ciutat, amb l’objectiu de solucionar les mancances i desperfectes que s’hi produeixen, fruit de l’ús continuat o l’incivisme, i que s’han detectat mitjançant les inspeccions que s’hi duen a terme dos cops l’any i també en base als avisos directament aportats per la ciutadania.

Un cop revisats els 42 parcs infantils i àrea de joc municipals de la ciutat i indexades les incidències, al mes de juny es va començar a actuar en un total de 24. Jordi Pont, tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, recorda que “amb aquestes actuacions es pretén, alhora, mantenir la bona imatge d’aquests espais, allargar-ne la vida útil i garantir també la seguretat dels infants que en fan ús”. Pont apunta que “Igualada és una ciutat que ofereix a la ciutadania un gran nombre tant d’espais de lleure a l’aire lliure, com de zones verdes, rutes saludables i àrees de jocs esportius o infantils i això implica, evidentment, una important tasca de seguiment i manteniment per part de l’Ajuntament”.

Concretament, els parcs infantils en què s’actuarà són el del c/ Parlament de Catalunya, el de davant del Col·legi Maristes, el de la Pl. Paula Montalt, el de la Pl. 6 de Juny, el del Parc del Repòs, el del Pg. Verdaguer davant l’Estació, el del c/ Gaspar Camps, el del Parc del Trànsit, el de la Pl. Pompeu Fabra, el del Parc del Xipreret, el del Pg. Verdaguer amb el c/ Sant Vicenç, el de l’Espai Cívic Centre, el del Parc de l’Enxub, el del Parc del Garcia Fossas, el de la Ctra. Manresa davant l’escola Garcia Fossas, el de la Pl. Joan Bas i Jordi, el del c/ Copons, el de la Pl. Paquita Madriguera, el de l’Av. Europa, el de la Pl. Set Camins, el del c/ Pau Claris, el de l’Av. de la Pietat, el de l’Av. Països Catalans, i el d’Igualada Est al barri Montserrat.

Les principals accions consisteixen a reposar la grava, el sauló o la sorra a les zones de jocs i el seu entorn, tractar la fusta de les tanques i els jocs que es malmet per l’acció dels elements, reparar bancs, reposar peces trencades o perdudes en tobogans, balancins i jocs de molles, reparar escales de fusta, reparar tanques perimetrals i portes d’accés, reparar aquells jocs que no funcionen correctament, fixar cargols i peces, eliminar elements que puguin resultar perillosos per als infants, pintar tanques i jocs desgastats, treure herbes i reforçar la neteja de les zones de jocs i netejar pintades fruit d’accions incíviques.

L’Ajuntament inverteix en aquestes accions de manteniment i millora dels parcs infantils un total de 20.000 euros.

  • Compartir