Sou a: Inici / Noticies / Mesures del camp electromagnètic de radiofreqüència en domicilis particulars

Mesures del camp electromagnètic de radiofreqüència en domicilis particulars

Les mesures preses fins ara a la ciutat estan més de cent vegades per sota del límit permès a la freqüència més restrictiva
11-06-2015

L’Ajuntament d’Igualada, a través de la regidoria d’Entorn, ofereix a la ciutadania la possibilitat de mesurar el camp electromagnètic de radiofreqüència en domicilis particulars. La mesura s’emmarca en el conveni de col·laboració signat el gener de 2013 entre l’Ajuntament i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat, dins el projecte de la Governança Radioelèctrica.

Fruit d’aquest acord, l’Ajuntament disposa temporalment d’un equip que permet mesurar el camp electromagnètic de radiofreqüència en punts sensibles d’Igualada, com ara llars d’infants, centres de salut i hospitals, centres d’educació, parcs públics o residències. Ara, aquesta opció s’obre a domicilis particulars, a petició de les persones interessades.

Un dels objectius de la Governança Radioelèctrica és la transparència amb la ciutadania pel que fa als nivells d’exposició a camps electromagnètics de radiofreqüència, per tal d’ajudar a minimitzar la percepció del risc que una part de la ciutadania té respecte la proximitat i l’exposició a elements emissors com ara les línies d'alta tensió o les instal·lacions utilitzades pels diferents sistemes de radiocomunicació com ara ràdio, televisió, telefonia mòbil o WiFi.

Des de l’inici de la signatura del conveni, s’ha mesurat el camp electromagnètic entre les freqüències de 100kHz a 8GHz. Per a la banda de freqüències més restrictiva, el nivell màxim permès és de 28.00 Volts/metre (V/m), mentre que de mitjana les mesures fetes a Igualada han estat més de cent vegades inferior. Al lloc web de la Governança Radioelèctrica es poden consultar les mesures realitzades a Igualada.

Peticions de mesures · A partir d’ara, l’Ajuntament inicia les mesures als domicilis particulars que ho sol·licitin. El ciutadans que vulguin demanar una mesura de camp electromagnètic de radiofreqüència a la seva llar, caldrà que enviïn un correu electrònic indicant en l'assumpte "Mesura de camp electromagnètic” a l’adreça electrònica medi.ambient@aj-igualada.net, amb el nom i cognoms de la persona sol·licitant, l’adreça on s'ha de realitzar la mesura i un telèfon de contacte. Atès que l’equip de mesurar està cedit fins a finals de el juny del 2015, les mesures es realitzaran per ordre d’entrada de la sol·licitud.

 

  • Compartir