Sou a: Inici / Noticies / Multitudinària presentació del calendari “Fortes i Valentes”

Multitudinària presentació del calendari “Fortes i Valentes”

La iniciativa solidària servirà per recollir fons per millorar els equipaments i la confortabilitat de l’Àrea d’Oncologia de l’Hospital d’Igualada
22-10-2019

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Igualada va quedar petita per acollir, dissabte, l’acte de presentació del calendari “Fortes i Valentes”, una iniciativa solidària elaborada amb fotografies de dones que han estat tractades a la Unitat Funcional de Mama del Consorci Sanitari de l’Anoia. L’objectiu del projecte és, precisament, recaptar fons per millorar els equipaments i la confortabilitat dels pacients de l’Àrea Oncològica de l’Hospital d’Igualada.

L’acte, que es va voler fer coincidir amb la celebració del Dia Internacional del Càncer de Mama, es va iniciar amb unes paraules de l’alcalde, Marc Castell, que va posar en valor la tasca dels metges del CSA i la valentia de les protagonistes del calendari. També van intervenir Josep M. Abad, coordinador de la Unitat Funcional de Mama, Mercè Mititieri, membre del grup de dones impulsores i protagonistes del calendari, i el fotògraf Roger Velázquez, autor de les imatges que il·lustren l’obra.

La presentació es va cloure amb la inauguració de l’espai Igualadiníssim, que recull fotografies dedicades a aquesta iniciativa solidària. El nombrós públic assistent va poder contemplar, també, la il·luminació especial de la façana de l’Ajuntament, de color rosa i dedicada a visualitzar de la lluita contra el càncer de mama.

El calendari es pot adquirir al quiosc de l’Hospital d’Igualada i a diverses llibreries de la ciutat.

Projecte de millora de l’Hospital de dia Oncològic

L’any 2018 l’Hospital de Dia Oncològic de l’Hospital d’Igualada va atendre un total de 444 pacients i va realitzar 3.327 sessions.

L’evolució, els darrers anys ha estat de:

Any

2014

2015

2016

2017

2018

Pacients

401

361

417

404

444

 

El projecte de millora de l’Hospital de Dia Oncològic consta de dues fases: una en relació amb la seguretat del pacient i la qualitat en els seus tractaments, i l’altra vinculada amb l’accessibilitat, confort i intimitat de les instal·lacions.

La primera preveu la introducció d’un programa informàtic de l’Institut Català d’Oncologia que incrementa els nivells de seguretat en el tractament oncològic, ja que

permet tenir un circuit tancat de tot el procés: prescripció, preparació, dispensació i administració dels tractament.

Pel que fa a l’accessibilitat i confort dels pacients, el projecte arquitectònic proposa una distribució de la zona d’Hospital de Dia d’Oncologia que asseguri la intimitat de les persones. També es vol adequar la zona perquè sigui un espai amable i que tingui en compte els desitjos i les necessitats dels usuaris i, amb aquesta finalitat, s’ha creat un grup de treball amb la participació de pacients i familiars, associacions de pacients i professionals.

  • Compartir