Sou a: Inici / Noticies / Neix el Consell Municipal dels Infants d'Igualada

Neix el Consell Municipal dels Infants d'Igualada

La constitució d’aquest nou ens de participació ciutadana es va aprovar en la darrera sessió plenària del mes de gener
01-02-2017

L’Ajuntament d’Igualada crea aquest 2017 un nou ens enfocat a facilitar la participació dels infants entre 9 i 12 anys, de manera que puguin fer sentir la seva veu i incidir en les polítiques municipals que els afectin. La constitució del nou Consell Municipal dels Infants es va aprovar en la darrera sessió plenària del mes de gener i, aquest dimecres, n’ha donat més detalls la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa.

Tal i com ha explicat, l’Ajuntament, seguint allò que especifiquen l’Article 12 de la Convenció dels Drets dels Infants de la UNICEF i la Llei 14/2010 dels Drets i la Participació de la Infància i l’Adolescència, vol “donar veu a aquest col·lectiu i recollir les seves necessitats amb un consell consultiu que generi un nou espai d’aprenentatge, creixement i diàleg permanent entre el consistori i aquells ciutadans que definiran el futur del municipi”. L’Ajuntament d’Igualada, doncs, vol obrir als més joves una via d’oportunitats de participació en la vida municipal i una eina per exposar aquelles propostes i idees que considerin que han de millorar la seva vida a la ciutat.

Les funcions del Consell passaran per, entre altres, establir un mecanisme estable de participació que acosti els infants als valors de la cultura cívica, promoure un escenari educatiu i participatiu que els converteixi en subjectes actius de la ciutat i els permeti debatre sobre els temes que considerin rellevants,  desenvolupar una major sensibilitat i implicació amb el seu entorn, estimular una millor convivència entre generacions, donar a conèixer els drets i deures dels infants a la comunitat i aconseguir que les persones adultes reconeguin els drets de la infància i valorin la seva opinió.

En Consell Municipal dels Infants estarà presidit per l’alcalde, en serà vicepresident el regidor delegat de la matèria d’Infància i en formaran part també els regidors responsables d’Urbanisme, Joventut, Participació i Ensenyament, un regidor de cada grup municipal i, especialment, dos infants representants de cada centre educatiu de Primària de la ciutat. Concretament, un alumne de 5è i un de 6è, vetllant sempre la paritat en la composició de l’ens, que seran escollits de manera democràtica en cada escola. El Consell es convocarà en dues ocasions al llarg de cada curs escolar i les reunions se celebraran preferiblement al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

  • Compartir