Sou a: Inici / Noticies / Nou Banc d'Articles Reutilitzables i Material Infantil

Nou Banc d'Articles Reutilitzables i Material Infantil

La Diputació de Barcelona ha elaborat, per encàrrec del consistori, el pla que estableix les mesures a adoptar davant d’una eventual emergència.
19-12-2014

Aquest divendres, 19 de desembre, s’ha dut a terme la presentació a Igualada del nou Banc d’Articles Reutilitzables i Material Infantil, un espai on es recolliran elements per a la vida diària que posteriorment es lliuraran a persones amb dificultats econòmiques. La ciutadania hi podrà donar, per exemple, mobles com ara sofàs, armaris, llits, cadires o taules i, a banda, objectes per als infants com poden ser cotxets, trones, llits de baranes i material escolar. El departament municipal d’Entorn i la seva àrea de Medi Ambient hi aportaran també aquells materials fruit, entre altres, de la recollida de mobles, que estiguin en condicions de ser reaprofitats. Aquests elements, un cop revisats i comprovat el seu bon estat, es distribuiran a les famílies que ho necessitin.

Les persones i famílies beneficiàries seran en tots els casos derivades des dels serveis socials municipals i des d’altres entitats, com ara Cáritas Arxiprestal Anoia-Segarra, que puguin detectar els potencials usuaris a través dels seus treballadors o educadors socials. A l’acte de presentació d’aquest divendres hi han assistit l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el tinent d’alcalde d’Acció Social, Joan Torras, i el patró de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Lanaspa.

Un equipament de marcat caràcter social · Aquesta nou Banc d’Articles Reutilitzables és una de les iniciatives contemplades en el Pacte Social per Igualada, un conjunt d’una quinzena de mesures impulsades per l’Ajuntament d’Igualada l’any 2012, implicant diferents entitats locals d’aquest àmbit i enfocades a fer costat als ciutadans més afectats pels efectes de la crisi. En aquest cas, s’ha adequat un local al barri de Montserrat de la capital de l’Anoia, i la seva gestió la durà a terme la Fundació Sociocultural Atlas amb el suport de Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra i dels serveis socials municipals.

El consistori preveu accions de difusió a tota la ciutat per a donar conèixer aquest nou recurs i captar les màximes donacions possibles. A banda, es traslladarà a botigues d’Igualada la possibilitat d’aportar-hi objectes a partir dels seus possibles excedents de productes.

Suport de l’Obra Social “la Caixa” · L’Obra Social “la Caixa” ha destinat 51.900 euros a aquest projecte, que han permès l’adequació d’un local situat a peu de carrer propietat de l’empresa pública d’habitatge PIMHA. L’ajut pertanyia a la tercera convocatòria de lluita contra la pobresa i l’exclusió social 2013 del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, que es realitza anualment.

A l’hora de seleccionar els projectes a finançar, l’Obra Social contempla aspectes com l’eficiència social mitjançant la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l’administració pública; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte; i la qualitat del mateix en el disseny dels objectius, activitats i definició dels resultats desitjats de la intervenció social.

Funcionament del nou espai · Les persones interessades a fer una donació al Banc d’Articles Reutilitzables, que està ubicat al carrer Nicolau Tous número 29, podran portar-hi els objectes els dimecres de 9 a 12h i els divendres de 9 a 12h i de 17 a 19h.

Es pot contactar prèviament per demanar informació trucant al telèfon 93 805 27 59 o adreçant un correu electrònic a l’adreça bancreutilitzables@aj-igualada.net.

Dos nous vehicles per a ús social · A banda de l’ajut per a l’adequació del Banc d’Articles Reutilitzables, l’Obra Social “la Caixa” ha contribuït també aquesta tardor a la compra de dues furgonetes per al transport de persones amb finalitats socials.

Concretament, una col·laboració de 36.027 euros ha permès l’adquisició d’un vehicle de transport adaptat per a nou passatgers per part del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). A banda, una altra col·laboració de 16.900 euros s’ha destinat a la compra d’un vehicle similar que permetrà millorar el transport del Centres Oberts de la ciutat, els serveis diürns que treballen per la integració i l’educació dels infants i joves de les famílies amb més necessitats. Tots dos requerien amb urgència recursos per a la renovació dels seus vehicles.

IMATGES DE LA PRESENTACIÓ A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir