Sou a: Inici / Noticies / Nou pla integral de modernització d’equipaments esportius

Nou pla integral de modernització d’equipaments esportius

En una primera fase es preveu invertir més de 2 milions d’euros per millorar instal·lacions, amb especial atenció en el complex de Les Comes.
11-05-2016

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres, 11 de maig, les línies bàsiques del pla integral de modernització dels equipaments esportius municipals que inicia aquest any 2016, amb l’objectiu d’esdevenir Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019. Segons ha detallat l’alcalde, Marc Castells, ja s’ha aprovat una inversió de 2,3 milions d’euros per a la primera fase de millora de les instal·lacions en aquests quatre anys, amb recursos procedents de les meses de concertació de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona. Concretament, aquest any es rebran i es destinaran 600.000 euros a aquesta fi i, els tres propers exercicis, 574.000 euros en cadascun d’ells. Al marge d’aquests recursos, el govern municipal ja en cerca d’altres, per a poder-los destinar també a inversions esportives en altres fases.

Segons Castells, aquesta serà “l’aposta més ambiciosa en l’àmbit de l’esport que haurà fet aquest Ajuntament des de les dècades dels ’70 i els ‘80, quan es van construir respectivament l’Estadi Atlètic i Les Comes” i, amb aquesta acció, es vol “dotar els clubs i esportistes de la ciutat d’unes eines a l’alçada d’allò que exigeix la competició del segle XXI, perquè puguin aspirar a assolir encara més èxits i perquè tinguem els equipaments de primera divisió que s’exigiran a una Ciutat Europea de l’Esport”. Paral·lelament, ha explicat, aquesta és també una aposta “per reforçar l’esport escolar i per tenir una ciutat plenament inclusiva i saludable, on la pràctica esportiva i l’activitat física estiguin a l’abast de tothom”.

La major part d’aquests recursos econòmics aniran destinats a posar al dia el complex esportiu de Les Comes, que data de finals dels anys ’80 i que presenta mancances tècniques i de capacitat, però també a altres instal·lacions de la ciutat, com són l’estadi o la piscina del Molí Nou, i als parcs i espais verds, on es valora ampliar el nombre de pistes multiesportives obertes i aparells per a fer exercici.

Pla Director del Complex Esportiu de Les Comes · Actualment es troba en la fase final de redacció el Pla Director del Complex Esportiu de Les Comes. Aquest document recollirà una diagnosi de l’estat actual d’aquestes instal·lacions i farà una proposta de les actuacions que caldrà efectuar-hi per a millorar-ne l’estat, posar al dia i ampliar els seus camps i pistes, o millorar l’accessibilitat i l’aparcament, entre altres aspectes. Aquest document, un cop enllestit, es presentarà en el marc de la propera reunió del Consell Assessor Esportiu Local, que se celebrarà entre finals de mes de maig i inicis del mes de juny. La intenció, com explica Castells, és “fer partícips els clubs i els esportistes, que es facin seu el seu projecte, que contribueixin amb el seu coneixement a fer millors els equipaments i que s’involucrin també cada dia més en la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport”.

Tal i com s’ha avançat aquest dimecres, aquest Pla Director contemplarà, entre altres, la solució de totes els desperfectes interiors i exteriors que presentin les instal·lacions a dia d’avui, l’embelliment de l’estètica externa dels edificis, l’opció de dotar el complex d’unes 300 noves places d’aparcament, la construcció d’entre una i dues noves pistes polivalents, el desenvolupament d’una zona de bungalows que permeti l’allotjament d’esportistes i la celebració de més competicions i clínics, l’arranjament de l’entorn del camp de futbol o l’estudi d’alternatives per a convertir el parc de davant del complex, més enllà d’un espai natural, en un espai obert per a la pràctica esportiva de la ciutadania en general.

El Consell Assessor Esportiu Local serà l’òrgan de participació en què les entitats esportives locals faran el seguiment d’aquest pla integral de modernització dels equipaments municipals.

Les primeres accions, aquest 2016 · Les primeres actuacions de millora, segons ha avançat l’alcalde, començaran en les properes setmanes. La primera i més immediata, que es preveu executar acabada la present temporada de competició, serà la millora de l’entorn del camp de futbol principal de Les Comes, actualment sense urbanitzar, que s’asfaltarà, s’endreçarà i s’adaptarà per a la correcta circulació i estacionament de vehicles i per al trànsit segur dels vianants.

També aquest 2016, a l’Estadi Atlètic, es preveu la construcció d’un element llargament demanat pels esportistes que en fan ús, una pista d’entrenament coberta a tocar de la pista de competició, que permetrà l’exercici dels atletes durant els mesos d’hivern, fins i tot els dies de pluja.

Pel que fa a la piscina del Molí Nou, una instal·lació dels anys ’30 que des de fa uns anys ja és objecte d’un pla de millora plurianual, enguany es faran noves accions per augmentar-ne l’accessibilitat i se n’actualitzarà tota la instal·lació elèctrica, mentre ja s’estudia la possibilitat de dotar-la d’una nova pista de fronton i d’ampliar la superfície de gespa i jardí que rodeja pròpiament la piscina.

Candidatura de Ciutat Europea de l’Esport 2019 · La Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea, avalua anualment les candidatures presentades i concedeix els títols de capital, ciutat, vila o comunitat esportiva continental, segons la població de cada municipi. Igualada, amb una població al voltant dels 39.000 habitants, opta a ser reconeguda en la categoria de Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019.

La Ciutat Europea de l'Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l'exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat. Aquest reconeixement implica una major visibilitat internacional per les ciutats distingides, l’intercanvi d’experiències i iniciatives amb altres municipis reconeguts i l’accés a diferents subvencions per projectes de la Unió Europea en l’àmbit esportiu.

  • Compartir