Sou a: Inici / Noticies / Nous ajuts al barri de Sant Agustí

Nous ajuts al barri de Sant Agustí

L’objectiu d’aquestes subvencions és revitalitzar econòmicament el barri i rehabilitar alguns dels seus edificis.
23-02-2015

L’Ajuntament d’Igualada, a través del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, obre durant els mesos de març i abril el termini de sol·licitud de subvencions per l’obertura i reforma dels comerços i la rehabilitació dels elements comuns dels edificis d’ús residencial d’aquest barri. L’objectiu d’aquestes ajudes és revitalitzar-lo econòmicament i rehabilitar alguns dels seus edificis.

En relació al comerç, les bases reguladores preveuen dos tipus d’ajuts: per l’obertura de nous locals comercials i per la reforma dels ja existents. Pel que fa al primer cas, les ajudes tenen com a objectiu donar suport a l’arrencada de noves activitats econòmiques, amb un percentatge màxim del 50% del seu cost i amb un import màxim de 15.000 euros, IVA exclòs.

Pel que fa a la reforma dels locals comercials ja existents, seran objecte de subvenció les obres de reforma total o parcial dels establiments comercials i les inversions d’equipament, sempre que aquest sigui fix. Els imports subvencionables seran com a màxim el 50% del cost  amb un topall de 5.000 euros, IVA exclòs.

Pel que fa a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial, les subvencions van destinades als propietaris que vulguin rehabilitar els seus elements comuns amb actuacions de millora de l’accessibilitat, reparació de cobertes o façanes, millores en les instal·lacions comunes, millores en la xarxa de telecomunicacions i millores en l’eficiència energètica. Els imports de la subvenció estan establerts en funció del nombre d’habitatges i de la inversió realitzada. Durant el període 2007-2014 s’han subvencionat cent cinquanta actuacions de rehabilitació d’edificis residencials al barri.

El termini de sol·licitud d’aquestes subvencions s’obrirà a partir del dia 2 de març i es tancarà el 30 d’abril de 2015. Tota la informació es pot trobar AQUÍ o a l’oficina del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí (Plaça de la Creu, 18) els matins, de 9 a 13h, i les tardes, de dilluns i dimecres, de 16 a 19 h. També es pot trucar al telèfon 93 804 93 44.

  • Compartir