Sou a: Inici / Noticies / Nous ajuts destinats a matrícula universitària

Nous ajuts destinats a matrícula universitària

Els sol·licitants podran optar a ajuts màxims de 200, 300 i 400 euros en funció també de diferents requisits.
20-04-2016

L’Ajuntament d’Igualada preveu destinar aquest any 2016 una quantitat màxima de 50.000 euros a la concessió d’ajuts per contribuir al pagament de la matrícula universitària als estudiants de la ciutat. Aquesta és una iniciativa proposada pel grup municipal dels Socialistes d’Igualada, que va ser incorporada pel govern de Convergència i Unió als actuals pressupostos. Aquest dimecres han explicat els detalls de la convocatòria Àngels Chacón, per part del govern, i Jordi Riba, per part de la formació socialista.

En el proper ple municipal, que s’ha de celebrar dimarts de la setmana vinent, es preveu aprovar les bases que regulen aquests ajuts i el termini de sol·licitud per al curs 2016/2017 s’obrirà entre els mesos de juny i juliol. La iniciativa ha estat construïda partint de la base dels ajuts que ja es donen, tant des del Ministeri d’Educació com des del departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament, doncs, fa un pas més en el suport als estudiants universitaris de la ciutat i complementarà les beques Equitat de la Generalitat amb imports fixes, per tal que la manca de recursos econòmics no sigui un impediment a la formació universitària dels estudiants igualadins. 

Riba ha destacat que “el suport als joves estudiants aquesta havia de ser també una prioritat per aquest Ajuntament i, per això, la nostra formació va proposar ampliar el suport a les famílies amb dificultats econòmiques, contribuint a fer front també a la despesa de la matrícula universitària, en alguns casos molt difícil d’assumir”. Chacón, de la seva banda, agraeix “aquesta iniciativa, que ens permet ampliar el suport que l’Ajuntament ja oferia a la ciutadania i que es tradueix també cada any en altres subvencions i ajuts com, per exemple, els destinats al pagament de l’IBI o a l’escolarització, entre altres”.

Per a poder-hi optar, cal que el sol·licitant i la seva unitat familiar estiguin empadronats a la ciutat des de sis mesos abans, cal ser estudiant de grau de primer o segon cicle en una universitat amb seu a Catalunya i estar matriculat d’un mínim de 48 crèdits, exclosos els crèdits dels quals ja ha estat matriculat i els estudis de postgrau, màster i doctorat. Cal també tenir acreditat per l’Agència de Gestió d’Estudis Universitaris (AGAUR) el tram de renda familiar entre 1 i 5 inclosos, en l’actual curs 2015/2016. En funció d’aquest barem, es concediran ajuts màxims de 400 euros per les persones amb renda familiar acreditada en els trams 1 i 2, de màxim 300 euros per als acreditats en els trams 3 i 4 i de màxim 200 euros per les persones del tram 5. Les bases completes es podran consultar, un cop aprovades definitivament, a la seu electrònica de l’Ajuntament o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

  • Compartir