Sou a: Inici / Noticies / Nous cartells criden al civisme dels propietaris de gossos

Nous cartells criden al civisme dels propietaris de gossos

Els rètols s’han col·locat en zones no pavimentades i en alguns trams de l’Anella Verda on s’ha comprovat que no es respecta l’ordenança
01-06-2015

L’Ajuntament d’Igualada ha instal·lat quinze nous cartells, en el marc de la campanya Tu ets el millor exemple, adreçats als propietaris de gossos. Amb el lema “Al carrer, porta el gos sempre lligat i recull la seva caca” es vol fomentar el civisme entre aquells que treuen a passejar aquests animals.

Aquests nous rètols se sumen als quaranta-cinc que ja es van instal·lar en una primera fase. Ara s’han situat a les zones on s’ha comprovat que alguns propietaris acostumen a dur els animals deslligats i no en recullen els excrements. Generalment es tracta de zones no pavimentades, amb sorra, i alguns trams de la nova Anella Verda. Són, entre altres, la Plaça de l’Enxub, l’Anella Verda Fluvial al seu pas pel Tanatori o el parc del Gasogen de Cal Pasqual.

L’Ajuntament d’Igualada els vol recordar així la necessitat de respectar l’Ordenança sobre la Tinença d’Animals Domèstics. Aquesta normativa fixa, entre altres, l’obligació de censar els animals, vacunar-los, alimentar-los apropiadament i tenir cura de la seva higiene i la seva salut, alhora que prohibeix maltractar-los, abandonar-los, exhibir-los com a reclam o desatendre’ls. En el Títol II d’aquesta ordenança s’hi especifica que “a les vies públiques els gossos aniran proveïts de corretja o cadena i collar i hauran de circular amb morrió tots aquells gossos, la perillositat dels quals sigui raonablement previsible, d’acord amb la seva naturalesa i les seves característiques”. S’hi estableix, a més, que “queda prohibit deixar les deposicions fecals dels animals a les vies públiques i, en general, a qualsevol lloc i establiment públic. Els propietaris dels animals són responsables de l’eliminació correcta d’aquestes deposicions”.

Deixar les defecacions a la via pública està considerat com a falta greu i implica una sanció de fins a 1.500 euros. Portar els gossos deslligats suposa una infracció molt greu i pot suposar una sanció de fins a 3.000 euros.

 

  • Compartir